Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Di Marijine 'lopte s očima'

PSG slavi, United u knock-downu: Uraganskih sedam minuta za četvrtfinale

U jednom od najiščekivanijih ogleda osmine finala Lige prvaka za 2019. godinu gosti su slavili u prvom susretu.

PSG je kao gost pobijedio Manchester United s 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u 2019. godini i napravio ogroman korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Strijelci za pobjedu PSG-a bili su Presnel Kimpembe (53) i Kylian Mbappe (60).

Na Old Traffordu su domaći navijači imali malo razloga za veselje u prvom poluvremenu, a u drugom su u razamku od sedam minuta bačeni u očaj.

U 53. minuti David De Gea je prvo obranio udarac glavom Mbappea iz neposredne blizine. No, nakon udarca iz kuta koji je izveo Angel Di Maria, branič PSG-a Presnel Kimpembe je izmakao pažnji Nemanje Matića i s ruba peterca nogom neobranjivo poslao loptu pod gredu za vodstvo gostiju.

Pogodak je ošamutio igrače Manchestera i djelovao stimulativno na Parižane koji su počeli koristiti svaku pogrešku u obrani domaćih, a u tome je prednjačio Kylian Mbappe, koji je u 60. minuti udvostručio prednost PSG-a. S lijeve strane je kontranapad poveo Angel Di Maria, poslao preciznu i pravovremenu loptu u srce kaznenog prostora, gdje je na nju natrčao Mbappe i lakoćom ju poslao pokraj nemoćnog De Gee.

Samo tri minute poslije Mbappe je mogao postići i drugi pogodak, kad je u kontranapadu sam izbio pred španjolskog vratara. Malo je pogriješio u prijemu i došao preblizu De Gei koji je pročitao njegov pokušaj loba. De Gea je najzaslužniji što Manchester United nije upao u veću rezultatsku rupu, jer je u 64. minuti odlično zaustavio opasan udarac Juana Bernata koji je ciljao pod gredu.

Pogba crvenim kartonom začinio prvi poraz Solskjaera

Do kraja utakmice PSG je bez problema kontrolirao sve pokušaje domaćih nogometaša, a u nervoznoj utakmici, u kojoj je sudac Orsato podijelio deset žutih kartona, u 89. minuti je "pocrvenio" Paul Pogba koji će zbog toga propustiti uzvrat u kojem će momčad Ole Gunnara Solskjeara imati gotovo nemoguću misiju.

Bio je to prvi Norvežanina otkako je na klupi Manchester Uniteda zamijenio Josea Mourinha. Njegovi igrači su ostavili vrlo blijed dojam i 6. ožujka na Parku prinčeva će morati izvesti čudo kako bi izborili mjesto u četvrtfinalu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider