Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani prvi u skupini

Juventus srušio Chelsea u Torinu: Chiesa majstorski zabio za pobjedu

Juventus je pobijedio Chelsea 1:0 u 2. kolu Lige prvaka...

U susretu 2. kola H skupine nogometne Lige prvaka Juventus je u Torinu pobijedio europskog prvaka Chelsea sa 1-0. 

Dvoboj između Juventusa i Chelsea donio je dva različita poluvremena. Nakon ne pretjerano kvalitetnog prvog dijela, Juve je poveo već u desetoj sekundi nastavka. Torinska "Stara dama" je krenula s centra, lopta je došla do Bernardeschija koji je proigrao Chiesu, a ovaj zakucao pod gredu za vodstvo domaćina.

U nastavku susreta vidjeli smo nekoliko prilika s obje strane, a najbolju priliku za izjednačenje gosti su imali u 84. minuti, no Romelu Lukaku je bio neprecizan. Za Chelsea je Mateo Kovačić odigrao cijeli susret.

Zanimljivo, bio je to peti uzastopni poraz londonskog sastava na "Čizmi" u Ligi prvaka. "Bluesi" su crnu seriju otvorili protiv Intera (2009/10), zatim su izgubili od Napolija (2011/12), pa Juventusa (2012/13), Rome (2017/18), te sada opet od Juvea.

U drugom susretu iz skupine H Zenit je kao domaćin svladao švedski Malmo s 4-0.

Uvjerljivu pobjedu Zenita najavio je već u 9. minuti 24-godišnji brazilski napadač Claudinho svojim prvim pogotkom u Ligi prvaka. U 49. minuti prednost ruske momčadi udvostručio je ruski reprezentativac Daler Kuzjajev, da bi u 80 minuti 27-godišnji Aleks Sutormin preciznim udarcem s 20-ak metara pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je brazilski veznjak Wendel.

Švedski prvak je od 53. minute igrao s desetoricom igrača, jer je na asistenciju VAR-a grčki sudac Sidiropoulos isključio Anela Ahmedhodžića zbog igranja rukom kojim je spriječio izglednu situaciju za pogodak.

Hrvatski reprezentativac Antonio Mirko Čolak je bio u početnoj postavi švedske momčadi, a igrao je do 63. minute. Dejan Lovren je ostao na klupi za pričuve Zenita.

Na ljestvici vodi Juventus sa šest bodova, Zenit i Chelsea imaju po tri, a na začelju je Malmo bez bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider