Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Labrović junak

Velika drama u Maksimiru: Rijeka šokirala Modre i plasirala se u polufinale Hrvatskog kupa

Rijeka je pobijedila Dinamo 3:1 i plasirala se u polufinale Hrvatskog kupa...

Nogometaši Rijeke plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa svladavši kao gosti u četvrtfinalu na stadionu u Maksimiru branitelja naslova Dinamo sa 3-1 (2-0).

Riječani su veliku prednost ostvarili "blitzkriegom" od 27. do 30. minute kada su mrežu domaćih tresli Jorge Obregon i Josip Drmić, a u nastavku je za Dinamo smanjio Marko Tolić u 73. minuti, da bi Robert Murić u sedmoj minuti nadoknade pogodio praznu mrežu za potvrdu prolaska.

Gosti s Kvarnera kaznili su previsoko postavljenu domaću obranu i poentirali iz brzih protunapada. U 27. minuti Ampem je prihvatio loptu na desnoj strani riječkog napada, poslao odličnu dijagonalu za Obregona koji se lakoćom riješio Šutala i prizemnim udarcem sa 12-13 metara pogodio donji lijevi kut Zagorca.

Samo tri minute potom previše prostora iza svojih leđa ostavio je Moharami, pa se po lijevom krilu Rijekina napada sjurio Vukčević i zatim poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je najbrže reagirao Drmić i pospremio loptu u mrežu.

Mogao je Dinamo uzvratiti na isti način u drugom poluvremenu. Pritisak domaćih urodio je pogotkom za smanjenje na 1-2 u 73. minuti. Ivanušec je izveo udarac iz kuta, Andrić je prebacio loptu glavom s prve na drugu vratnicu gdje se našao Tolić te je gostujuća obrana ipak kapitulirala.

Tri minute nakon izjednačenja Oršić je imao dva "zicera" za poravnanje, no prvo je njegov udarac glavom s dva metra s gol-linije odbio Smolčić, lopta se vratila do Oršića koji je odmah pokušao i nogom, ali je pogodio gredu.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade Dinamo je imao udarac iz kuta, svi igrači su došli u kazneni prostor Rijeke, nakon više odbijanja lopta je došla na nogu Ademiju koji je pucao s pet metara, ali Labrović je bravurono obranio. Uslijedio je protunapad Rijeke, Murić je krenuo prema praznom golu jer je i Zagorac došao na skok pred gostujuća vrata i iz velike blizine zakucao loptu u prazan gol.

Rijeka se tako pridružila Gorici, Hajduku i Osijeku koji su se još ranije plasirali u polufinale, Gorica je u utorak boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Istru 1961, Hajduk je također u utorak sa 6-3 kao gost nadigrao Lokomotivu, dok je Osijek ranije u srijedu u svom Gradskom vrtu boljim izvođenjem 11-eraca sa 5-4 svladao Slaven Belupo.

Osijek izbacio Slaven nakon jedanaesteraca

Iako tijekom 120 minuta nije bilo golova, susret u Osijeku obilovao je događajima, oba sastava nisu iskoristila po kazneni udarac, a i jedni i drugi su utakmicu završili sa po 10 igrača.

Osijek je u prvom poluvremenu dominirao protiv kombinirane momčadi iz Koprivnice u kojoj je sjajan dojam ostavio debitant na vratima Ivan Sušak, on je bio najzaslužniji što Slaven nije bio u velikom zaostatku već nakon prvih 45 minuta.
Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu utakmicu, a prvi je priliku za vodstvo s bijele točke imao je gostujući sastav. Škorić je u svom kaznenom prostoru srušio Godu pa je sudac Jović dosudio najstrožu kaznu. Loptu je uzeo iskusni Krstanović i zatresao gredu.

Petnaestak minuta potom i domaći su dobili priliku povesti s bijele točke nakon što je Marina u skoku rukom po glavi udario Lončara, ali pokušaj Bočkaja sjajno je zaustavio Sušak.

U produžetku su oba sastava ostala s desetoricom igrača, prvo je u 94. minuti isključen Žaper koji je dobio izravni crveni karton zbog neopreznog ulaska đonom u suparnika, da bi u 108. minuti "pocrvenio" i Kvržić zbog drugog žutog kartona.

Prilikom izvođenja 11-eraca prvi je do prednosti stigao gost nakon što je kapetan Osijeka Škorić zatresao gredu, ali odmah potom je i Goda promašio, da bi u šestoj seriji Zirdum pogodio gredu, a Daku bio precizan za prolazak domaćih među četiri najbolja.

Polufinalni susreti igrat će se početkom ožujka, a parovi će biti određeni ždrijebom.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider