Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lova za novu zvijezdu

Pochettinu je potrebno 100 milijuna eura do sljedeće sezone: Odlazi Mbappe, a s njim cijela jedanaestorka

Bogati gazda PSG-a proteklo ljeto je dovodio igrače „lopatom“, a sad mora istom mjerom i prodavati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmorica igrača na transfer listi već ove zime, uskoro odlazi Mbappe, a trener PSG-a Mauricio Pochettino riješio bi se još pokojeg imena kako bi napravio mjesta za neke svoje ideje.

Poanta je zaraditi novac i ispeglati račune za Financijski Fair Play, a tiražni francuski L'Equipe javlja kako je zato čak sedmoricu igrača morao staviti na transfer listu jer je krajnji cilj 100.000.000 eura i malo manevarskog prostora za dogodine.

Viškovi drugih trenera

Ionako je riječ o igračima koji nisu igrali previše u prvom dijelu sezone, a to su Julian Draxler, Abdou Diallo, Thilo Kehrer, Layvin Kurzawa i Sergio Rico. Rafinha je već dogovorio posudbu u Real Sociedad, a pokušat će prodati i Maura Icardija kojeg cilja Juventus. Mnogi od tih igrača došli su kao želja njegovih prethodnika i sad su višak, procijenila je strkuka.

Nezadovoljan je Leandro Paredes koji je uz Marca Verrattija najmanje igrao u veznoj liniji. Za obojicu postoji interes, prvog žele Juventus i Inter, prvi jer Max Allegri želi rošadu u veznom redu, a drugi jer Simone Inzaghi razmišlja o životu poslije Marcela Brozovića, odluči li ovaj otići. Drugog je pak želio Chelsea prošlo ljeto, jer se Tuchel želio ujediniti s njim, međutim otad je interes jenjao.

Mbappe već prežaljen, ali radi se prostor za novu zvijezdu

Kylian Mbappe već je davno zaboravljen i prežaljen, jer je najavio odlazak u Real Madrid sljedeće sezone bez odštete po isteku ugovora, a ova velika rasprodaja je također i priprema za bolju financijsku situaciju pred kupovinu nove velike zvijezde u napadu na ljeto.

Dvojica igrača iz ove momčadi otpadnika već su na odlasku, Pablo Sarabia, koji je na posudbi u Sportingu i kojeg bi željeli tamo ostaviti kako bi zadržali prijeko potrebnog Nuna Mendesa, lijevog beka koji je na posudbi upravo iz lisabonskog giganta. Thimotee Pembele je također već na posudbi u Bordeauxu, a tamo će sigurno i ostati jer ima dogovoren otkup na koncu tekuće sezone.

Dakle, Pochettino je dio posla već obavio, ali veliki dio čeka ga na zimu i do kraja tekuće sezone…

Ovo ljeto, podsjećamo, stigli su Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma i Georginio Wijnaldum bez odštete, a za Archrafa Hakimija platili su samo 70.000.000 eura, međutim moraju prikupiti još barem 100.000.000 eura kako se ne bi suočili s kaznom…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider