Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ikona potvrdila

Kontroverzna odluka slavnog engleskog kluba - dovodit će samo cijepljene igrače: Tko će ih sve slijediti?

Bliži se početak zimskog prijelaznog roka, a samim time zahuktavaju se i priče o možebitnim transferima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto više od dva tjedna ostalo je do kraja 2021. godine, ujedno i do početka zimskog prijelaznog roka u kojem će, kako se očekuje, već tradicionalno glavnu riječ voditi klubovi iz engleske Premierlige.

Englezi već godinama troše kao sumanuti, njima je svejedno je li ljeto pa čekaju početak sezone ili siječanj tijekom kojeg dovode igrače kako bi ojačali šanse u svojim borbama (za titulu, Europu ili ostanak).

U predvečerje zimskog prijelaznog roka na pomolu je jedan presedan koji bi umnogome mogao utjecati na tržišna kretanja. Nikad se dosad nije dogodilo da engleski klubovi diskriminiraju igrače na temelju bilo čega, a sad se nalazimo upravo pred takvim slučajem.

"Nije mi u redu to komentirati, ali..."

Naime, na konferenciji za medije uoči večerašnjeg gostovanja kod Norwicha trener Aston Ville Steven Gerrard nagovijestio je kako će njegov klub u prijelaznom roku dovoditi isključivo one igrače koji su se cijepili nekim od cjepiva protiv bolesti Covid-19.

"Mi trenutno imamo nekoliko pozitivnih slučajeva, kako kod igrača, tako i među klupskim osobljem", izjavio je legendarni kapetan Liverpoola koji odnedavno sjedi na klupi Aston Ville.

Razgovarajući o nadolazećem prijelaznom roku, Gerrard je, između ostalog, rekao da će status glede cijepljenje utjecati na to koga će Aston Villa angažirati:

"Stvarno sam impresioniran poslom koji radi sportski direktor Johan Lange oko regrutiranja i skautinga, maksimalno su posvećeni detaljima. Gledamo, pratimo sve. Činjenica je da će cijepljeni igrači biti nam dostupniji od necijepljenih, iz razloga jer su veće šanse da budu na raspolaganju više od ovih drugih. Osobno, nije mi u redu komentirati bih li se volio naći u takvoj situaciji, ali to će se sigurno odraziti na razgovore koji će se voditi."

Tako je Aston Villa preko svog trenera između redova poručila kako će izbjegavati one igrače koji nisu cijepljeni. U svakom slučaju, zanimljiva odluka. Vidjet ćemo hoće li i koliko klubova slijediti primjer sedmerostrukog prvaka Engleske i prvaka Europe iz 1982. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider