Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na udaru navijača

Skandal trese Arsenal: Kapetan je dugo trpio, a onda je pukao zbog napada na trudnu suprugu

Topnici su trenutačno peti na ljestvici Premierlige, s čak 12 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom.

Silna nervoza bila je prisutna ove nedjelje na Emiratesu, gdje je Arsenal prosuo prednost od dva pogotka protiv Crystal Palacea i osvojio tek jedan bod u utakmici u kojoj je imao imperativ pobjede.

U početnoj fazi dvoboja ništa nije naslućivalo da bi to moglo biti još jedno razočaravajuće poslijepodne za navijače Topnika. Nakon devet minuta igre na semaforu je bilo 2:0 i situacija je bila idilična.

U 32. minuti gosti iz južnog Londona smanjili su pogotkom Luke Milivojevića iz jedanaesterca, a početkom nastavka (52. minuta) stiglo je i izjednačenje preko Jordana Ayewa.

Trener ga prvog mijenjao

Činjenica da su igrači njihova kluba izgubili prednost od dva gola protiv lošijeg suparnika već je tada bila razjarila navijače Topnika, a eskaliralo je u 61. minuti, kad je domaći trener Unai Emery odlučio napraviti prvu izmjenu.

Emery je odlučio da iz igre mora izaći kapetan Granit Xhaka. Švicarski reprezentativac albanskog porijekla suočio se u tom trenutku s velikim zvižducima cijelog stadiona, što je bio samo nastavak priče koja traje već neko vrijeme.

Uvrede traju već duži period

Navijači Arsenala nezadovoljni su nastupima svog kapetana već duže vrijeme, a neki od njih su nedavno prešli granicu zdrave kritike (u što zvižduci spadaju), vrijeđajući Xhakinu trudnu suprugu Leonitu na tribinama Emiratesa.

On se dugo suzdržavao da ne reagira na to, ali jučer nije izdržao - kad je čuo gromke zvižduke, požurio je izaći s terena i onda napravio nešto što kapetan kluba ne bi smio: bijesno je skinuo dres i požurio u svlačionicu odbivši se rukovati s trenerom Emeryjem.

Topnici ne stoje dobro

Španjolac na klupi Arsenala poslije utakmice je tek kratko prokomentirao: "Morat ćemo ovo raspraviti unutar svlačionice."

Poslije svega što se dogodilo, nekako nas ne bi iznenadilo da Xhaki bude oduzeta kapetanska traka.

I dok je situacija s kapetanom eskalirala, Arsenal ne igra dobro, ima tek četiri pobjede u 10 kola i kao petoplasirani sastav kaska već četiri boda za mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Naravno, rana je faza sezone i još je pregršt bodova u igri, ali činjenica je da stanje (zasad) nije obećavajuće.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider