Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ciljevi su jasni

Robert Prosinečki novi izbornik Bosne i Hercegovine!

Na sjednici nogometnog saveza BiH u Sarajevu odlučeno je da će reprezentaciju u idućim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo voditi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki postao je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine! Nakon Miroslava Blaževića susjedi su još jednom odlučili angažirati hrvatskog stručnjaka na svojoj izborničkoj klupi.

Jedini konkurent za klupu bio mu je Amar Osim, sin legendarnog bosanskohercegovačkog trenera Ivice Osima. Amar je dugi niz godina radio u klubovima tamošnje lige, a posljednji mu je posao bio u Kataru.

Prosinečki će na klupi BiH naslijediti Mehmeda Baždarevića, koji je reprezentaciju vodio od prosinca 2014. do listopada 2017. godine.

Popularni Žuti jedan je od najboljih nogometaša s prostora bivše Jugoslavije svih vremena. U bogatoj igračkoj karijeri nosio je, između ostalih, dresove Real Madrida i Barcelone, a s Crvenom zvezdom 1991. godine postao je prvak Europe.

Nakon završetka igračke karijere, 2006. godine postao je pomoćni trener u stručnom stožeru hrvatske nogometne reprezentacije, a Slavenu Biliću asistirao je sve do 2010. godine kada preuzima Crvenu zvezdu. S beogradskom je ekipom 2012. godine osvojio Kup Srbije, zasad svoj jedini trofej u trenerskoj karijeri.

U kolovozu 2012. godine sporazumno prekida ugovor sa Zvezdom i 14. listopada preuzima turski Kayserispor koji se u tom trenutku nalazio na 15. mjestu turske Super lige. Prosinečki je do kraja sezone izborio 5. mjesto, čime je ostvario najbolji rezultat u povijesti kluba. Krajem 2013. godine, nakon serije loših rezultata, podnio je ostavku, a na sljedeći angažman čekao je skoro godinu dana.

1. prosinca 2014. godine postao je izbornik Azerbejdžana s kojim je stigao i do 76. mjesta na FIFA-inoj rang-listi, ali u listopadu prošle godine napustio je izborničku funkciju nakon 21 utakmice na klupi reprezentacije te zemlje.

Prvi nastup u ulozi izbornika BiH Prosinečki će imati 28. i 31. siječnja 2018. godine kada će reprezentacija BiH igrati prijateljske utakmice protiv selekcija Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider