Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BUDENJE MIEREZA I CAKTAŠA

Osijek pregazio Rijeku na Rujevici i dodatno ju prikovao za dno prvenstvene ljestvice

Osijek je protutnjao Rujevicom te je u susretu devetog kola Prve HNL savladao Rijeku rezultatom 0:3.

Nogometaši Osijeka odigrali su svoj najbolji ovosezonski susret te su prekinuli dugi niz bez pobjede na Rujevicu.

Rijeku su savladali rezultatom 0:3 i to pogocima igrača čije je golgetersko buđenje itekako potrebno Bijelo-plavima.

Uvodni gol na utakmici postigao je Ramon Mierez u 36. minuti nakon čega su uslijedila dva gola Mije Caktaša u 44. i 62. minuti za potvrdu osječke pobjede. Rene Poms, novi trener Osijeka, tako je nakon premijere i remija protiv Šibenika ovaj put vodio klub do prve gosujuće pobjede ove sezone.

Novi trener Rijeke debitirao porazom

Kod Rijeke je, pak, ove subote na trenerskoj klupi debitirao Talijan Serse Cosmi te se nije dobro proveo, a Rijeka je i dalje na posljednjem mjestu ljestvice. Osijek se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto.

Od samog početka agresivni Osijek je preuzeo potpunu kontrolu zbivanja na samom travnjaku. Premda na početku gosti nisu nizali prave šanse razlika u prezentacija je bila prilična.

gol expired Mislav Oršić spasio Dinamo na teškom gostovanju, slavili pogotkom u sudačkoj nadoknadi divider

Rijeka je pokleknula u 25. minuti kada je riječku mrežu pogodio Barri, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa. Ni taj trenutak nije omeo Osječane koji su samo nastavili s dobrom igrom i stalnim pritiskom na suparnika.

Domaći sastav je u takvom stanju pao na koljena krajem prvog poluvremena. U 36. minuti je loše reagirala riječka obrana, Kleinheisler je uposlio Ramona Miereza koji je pogodio uz bližu vratnicu za 1:0 Osijeka.

Argentinskom napadaču to je bio prvi pogodak nakon devet mjeseci posta. Nije to bilo sve od Osječana u prvom dijelu već je u 44. minuti postignut drugi pogodak. Gržan je ubacio, a Caktaš iz blizine glavom pogodio za 2:0.

Caktaš zabio dva gola

U nastavku se utakmica nije pretjerano promijenila. I dalje je Osijek bio konkretnija momčad koja je lakše stvarala napadačke akcije, a u 62. minuti vodstvo gostiju se dodatno povećalo.

Sve su kreirali Nejašmić i Caktaš, a potonji je postigao svoj drugi pogodak ove subote na Rujevici. Premda je nakon toga napokon počela napadati do kraja dvoboja Rijeka nije uspjela doći ni do počasnog pogotka.

Kasnije tijekom subote, od 21.05 sati, ogled 9. kola igraju Gorica i Dinamo, dok se u nedjelju sastaju Slaven Belupo - Istra 1961 (18.55 sati) i za kraj kola Lokomotiva - Varaždin (21.05 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider