Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još su dobro i prošli

VIDEO Barcelona brutalno ponizila Real u Madridu i najavila Xavijevu eru!

Real Madrid je poražen s čak 4:0 od Barcelone na Santiago Bernabeuu.

Nogometaši Barcelone ostvarili su jednu od najuvjerljivijih pobjeda u 249. španjolskom El Clasicu svladavši Real Madrid na njegovom Santiago Bernabeuu s 4:0.

Barcelona je razbila madridskog Reala pred šokiranim navijačima madridskog kluba. Ono što zvuči gotovo nevjerojatno je to da je Real još dobro i prošao jer moglo je biti još golova u mreži Thibauta Courtoisa koji je obranio nekoliko velikih prilika gostujućim igračima.

Dvaput je Realovu mrežu zatresao Pierre-Emerick Aubameyang (29, 53), a po jednom Ronald Araujo (38) i Ferran Torres (47).

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, ali ovo nije bila večer za pamćenje kapetana hrvatske reprezentacije, baš kao ni cijele Ancelottijeve momčadi. U 63. minuti je zaradio i žuti karton zbog zakašnjelog starta.

Katastrofa Reala je mogla biti i veća

Real je prvi zaprijetio u 7. minuti, kad je Federico Valverde iskosa s lijeve strane pucao u suprotan kut, ali je Marc-Andre ter Stegen odličnom reakcijom obranio taj udarac.

Barcelona je odgovorila u 12. minuti, kad je nakon prodora po lijevoj strani Pierre-Emerick Aubameyang primio loptu na pet metara, ali je pucao po sredini gola, što je Thibaut Courtois obranio, a u nastavku akcije s desne je strane suprotne rašlje gađao Ousmane Dembele, što je belgijski vratar još jednom skinuo.

U potpunoj inicijativi Xavijeve momčadi još je dvaput Ferran Torres zaprijetio u 18. i 24. minuti, ali je jednom lopta prohujala pokraj vratnice, a drugi put je Casemiro bio dobar u bloku.

No, u 29. minuti je pala Realova obrana. Po desnoj strani se sjurio Dembele, uputio rezantan centaršut na visinu peterca, gdje se Aubameyang ubacio ispred svog čuvara i glavom pogodio donji desni kut Realovih vrata.

Aubameyang dva gola, Dembele dvije asistencije

Aubameyang je imao priliku i u 35. minuti, ali je Courtois uspio obraniti njegov udarac iz kaznenog prostora. Tri minute poslije Belgijac je još jednom svladan. Dembele je izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Ronald Araujo i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu za 2-0.

Carlo Ancelotti je u poluvremenu pokušao osvježiti svoju momčad uvođenjem Camavinge i Mariana Diaza i promjenom formacije, ali je već u prvoj minuti Ferran Torres izbio sam pred Courtoisa, ali je promašio vrata. Minutu poslije nije mogao promašiti. Sve mu je pripremio Aubameyang sjajnim dodavanjem petom, a Torres je pogodio za 3-0.

Torres promašivao, ali na kraju i zabio

Samo pet minuta poslije Thibaut Courtois je svladan po četvrti put. Torres i Aubameyang su zamijenili uloge. Gabonac je izbjegao zaleđe, dobio odličnu loptu i majstorski prebacio vratara Reala. No, pomoćni sudac je podigao zastavicu označivši zaleđe. Nakon provjere, VAR je presudio da je pogodak bio postignut iz dopuštene pozicije.

Realovi nogometaši su se bunili da su bili ometeni podizanjem zastavice Munuerinog pomoćnika, ali glavni sudac je samo po četvrti put pokazao na centar.

Mogla je Barcelonina pobjeda biti i uvjerljivija, ali je Thibaut Courtois uspio spasiti svoju momčad prave rezultatske katastrofe.

Real Madrid i dalje vodi sa 66 bodova, devet više od drugoplasirane Seville koja je u nedjelju pred svojim navijačima samo remizirala s Real Sociedadom (0-0). Barcelona se pobjedom u El Clasicu, svojom petom prvenstvenom u nizu, probila na treće mjesto sa 54 boda uz utakmicu manje od vodećeg dvojca.

Nakon reprezentativne stanke Barcelona će 4. travnja na svom Camp Nou ugostiti Sevillu, a pobjedom u tom dvoboju Katalonci bi se probili na drugo mjesto.

Pogledajte pogotke Barcelone

PRVI

DRUGI

TREĆI

ČETVRTI

REAL - BARCELONA 0:4

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider