Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vidno nezadovoljni

Portugalci: "Hrvati su nam zabranili sponzora na dresu, a pucali smo si u noge na Poljudu"

Portugalski mediji iznenađeni su izvedbom Hajduka protiv njihovog kluba.

Dan nakon što je Hajduk s 3:1 pobijedio Vitoriju Guimaraes u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige, portugalski mediji navode kako su crno-bijeli napravili previše grešaka pa će teško nadoknaditi zaostatak za tjedan dana na svom terenu.

“Prolazak bježi zbog pucnjeva u vlastite noge”, pišu novine Record u petak ističući “infantilne pogreške” igrača Vitorije zbog kojih je Hajduk preokrenuo njihovo vodstvo od 0:1.

“Posljednji pogodak Krovinovića mogao bi biti ključan”, dodao je taj sportski dnevnik.

Trener portugalske momčadi Moreno Teixeira izjavio je nakon utakmice igrane pred 33.000 gledatelja da pitanje ukupnog pobjednika nije odlučeno jer se uzvrat igra na njihovom terenu kapaciteta 30.000 mjesta

“Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, mogli smo izbjeći gubitak nekih lopti. Također, priznajem da smo morali imati više loptu u svojim nogama”, izjavio je Moreno. Prvo poluvrijeme završilo je 0:0.

“Bolje smo ušli u drugo poluvrijeme a nakon što smo poveli, ekipi je nedostajalo zrelosti, počevši s trenerom. Nismo uspjeli kontrolirati igru. Također smo radili greške koje se na ovoj razini ne smiju događati”, rekao je 40-godišnji Moreno, posebno istaknuvši slabiju igru svoje ekipe u zadnjih 20 minuta.

Vitoria je povela u 61. minuti pogotkom Miguela Mage a Hajduk je izjednačio u 67. minuti kad je Marko Livaja pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu natrčao Emir Sahiti i poslao ju u mrežu.

Portugalski Record objavio je kako Vitoria na dresu nije mogla imati sponzora portugalske sportske kladionice jer zakon u Hrvatskoj dopušta reklamu samo licenciranih kladionica.

''Hrvati su Vitoriji zabranili sponzora na dresu jer zakoni dopuštaju reklamu samo licenciranih kladionica.''

“Nada je trajala šest minuta”, napomenule su sportske novine O Jogo.

U 75. minuti su Splićani došli do vodstva 2:1 pogotkom Darija Melnjaka. Potpuni preokret Hajduku donio je Filip Krovinović, nekadašnji igrač portugalske Benfice i Rio Avea, golom u 87. minuti.

gol expired Trener Vitorije ostao u čudu: "Na ovo nismo navikli, a Hajduk ima iznadprosječne igrače" divider

“Ja sam glavni odgovorni za to što se dogodilo”, istaknuo je Moreno.

“Izgubili smo utakmicu ali ne i prolazak dalje. Moramo se sada koncentrirati na uzvrat jer još uvijek ništa nije izgubljeno”, poručio je.

Uzvrat će se igrati 10. kolovoza u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta.

Vitoria će prije toga, 7. kolovoza, odigrati prvo kolo portugalskog prvenstva kod Chavesa dok će Hajduk biti slobodan jer je odgodio svoju prvenstvenu utakmicu s Goricom.

gol expired Dambrauskasa pitali o sjajnom hajdukovcu, a on odgovorio: "Dalić će odlučiti što s njim" divider

Novine O Jogo navode kako je “potrebno imati 100 posto vjere” u prolazak.

Correio de Manha, opće novine, ističu “fantastičnu atmosferu” stadiona Poljud gdje je “Vitoria imala prednost ali je izgubila zbog previše učinjenih grešaka”.

“Vitoria je sada obvezna to preokrenuti”, navedeno je u naslovu.

Sportske novine A Bola također navode kako su portugalski nogometaši napravili previše grešaka u Splitu. “Vratar Varela je zaključao svoja vrata, ali druga su se otvorila”, piše taj dnevnik

gol expired Hajduk sinoć srušio još jedan rekord: Najbolji u cijeloj Konferencijskoj ligi! divider

Trener Moreno je, pak, stao u obranu pojedinaca te naglasio kako su “greške kolektivne, a ne individualne”.

Regionalne novine O Minho zaključile su kako si je “Vitoria zakomplicirala prolazak” dalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider