Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lokomotivu gledalo 80-ak ljudi

Pobjednički debi Jurčevića u sjeni prosvjeda BBB-a: Više navijača ispred stadiona nego na tribinama

Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rudeš rezultatom 2:0 pred jedva stotinjak gledatelja.

Novi trener Dinama Nikola Jurčević debitirao je na Maksimiru 2:0 pobjedom protiv Rudeša, kluba iz zapadnog zagrebačkog predgrađa i trenutno posljednje plasirane momčadi HNL-a. Strijelci za Modre bili su Mario Gavranović u 45. minuti i Dani Olmo u 66. minuti.

Jurčević je premijeru na klupi Dinama odradio uspješno i Modri su nakon dva uzastopna poraza pobijedili Rudeš 2-0. Premda nije briljirao, Dinamo je očekivano stigao do bodova protiv 'fenjeraša' lige. Pobjeda 'modrih' je mogla biti i uvjerljivija, ali su susret obilježili brojni promašaji igrača Dinama.

Baš kao i u Kranjčevićevoj, gdje se na utakmici Lokomotiva – Istra 1961 (2:3) okupilo tek nekoliko desetaka gledatelja, na Maksimiru je na prvu utakmicu Nikole Jurčevića stiglo možda stotinjak navijača.

Kiša je utjecala na posjetu, no ovakve su brojke uistinu sramotne za utakmice prvog ranga hrvatskog nogometnog prvenstva.

Na sjevernoj tribini nije bilo Bad Blue Boysa koji su u vrijeme odigravanja susreta prosvjedovali ispred stadiona zbog najavljene prodaje kluba. BBB-i su prosvjednu šetnju iza legendarnog transparenta ''Dinamo svetinja'' započeli na Kvaternikovom trgu, a u prosvjedu ih se okupilo nekoliko stotina. Bila je to ujedno i proslava 32. rođendana grupe.

Navijači Dinama poslali su vodstvu kluba jasnu poruku "Dinamo nije na prodaju i hoćemo izbore". Cijelo vrijeme pratila ih je policija, no nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Tako smo imali paradoksalnu situaciju da je više Dinamovih navijača bilo ispred stadiona nego na tribinama Maksimira.

Lokomotivu gledalo svega 80-ak gledatelja

U drugom subotnjem susretu Inter je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu 3-2 premda su 'lokosi' vodili 2-0. Utakmicu je pratilo svega 80-tak gledatelja što je skoro najmanja posjeta na nekoj od Lokomotivinih domaćih utakmica. Neslavni rekord iznosi 67 gledatelja na utakmici protiv Zadra 2011. godine na stadionu Maksimir.

Lokomotiva je povela golovima Kolingera (13) i Krstanovića (42), ali je Inter uspio okrenuti rezultat golovima Andrića (45-11, 62) i Datkovića (80) koji je zatresao vlastitu mrežu.

Kolo u nedjelju zatvaraju Osijek i hajduk, te Rijeka i Cibalia. Na ljestvici vodi Dinamo sa 59 bodova, Hajduk je drugi sa 50 bodova, dok je Rijeka treća sa 47 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider