Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Most, zidine, Stradun...

Nevjerojatne scene iz Dubrovnika: Pogledajte što su navijači napravili Hajduku

Ovakvu dobrodošlicu prilikom dolaska na jednu običnu pripremnu utakmicu teško da može imati ijedan klub u Hrvatskoj, a i općenito na ovim prostorima.

Hajduk je ovaj tjedan započeo s pripremama za novu sezonu u sklopu kojih će ove subote biti gost nogometnog kluba Slaven iz Grude, nedaleko od Dubrovnika, u Konavlima.

Pripreme Majstora s mora koncipirane su tako da će od četvrtka do subote prva momčad boraviti na krajnjem jugu Hrvatske, prije nego što se idući tjedan zaputi u Sloveniju, u Zreče, gdje će biti dva tjedna u glavnom dijelu priprema i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica sa suparnicima iz inozemstva.

Kakav će tretman Hajduk imati tijekom svog boravka na jugu, dalo se nazreti još u poslijepodnevnim satima četvrtka kada su prilikom dolaska u Dubrovnik navijači zaustavili autobus s igračima i stručnim stožerom na mostu na ulazu u grad i priredili im bakljadu. Na sveopće oduševljenje, iz autobusa je izašao Marko Livaja i pozdravio sve okupljene.

Nakon što su se smjestili u hotel, u večernjim je satima delegacija Hajduka, koju su predvodili predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, uplovila u grad – karakom (starim jedrenjakom).

Na starim dubrovačkim zidinama i u tim su trenucima zasvijetlile baklje, a kad su čelnici, igrači i svi ostali u večernjim satima prošetali Stradunom, naišli su na brojne poruke podrške uoči početka nove sezone.

Kao i u ostatku Dalmacije, i u mnogim drugim krajevima Hrvatske gdje ljudi navijaju za Hajduk, svima je uoči nove sezone želja ista - da se klub s Poljuda uspije makar umiješati u borbu za trofeje te da u Europi poslije dugih 11 godina čekanja napokon vide Hajduk u grupnoj fazi. Na tom putu ovolika navijačka ljubav i energija samo mogu biti od pomoći...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider