Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era riječkog kluba

Mišković otvoreno o napisima da kupuje Rijeku, omladinskoj školi i Kantridi

Damir Mišković pet i pol godina je na kormilu riječkog prvoligaša, a najavio je kupnju većinskog dijela dionica u vlasničkoj strukturi kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je pobijedila Goricu 3-0 u posljednjoj utakmici osmine finala Hrvatskoga nogometnog kupa i prekinula negativnu seriju od četiri poraza u nizu. Pobjedom u Velikoj Gorici momčad Matjaža Keka plasirala se među osam najboljih, gdje je čeka gostovanje u Zaprešiću kod Intera.

Na utakmici je bio i predsjednik Rijeke Damir Mišković, alfa omega najvećih uspjeha riječkog kluba. Pet i pol godina je na kormilu riječkog prvoligaša, a najavio je kupnju većinskog dijela dionica u vlasničkoj strukturi kluba.

„Rekao sam da ne mogu ići u detalje, jer smo trenutačno u pregovorima, ali u narednih tjedan-dva to će se završiti.“

Znači - Damir Mišković vlasnik Rijeke - samo je pitanje formalnosti. Riječki poduzetnik gleda prema naprijed jer kapital Social Sporta stvar je prošlosti.
„Želja moja i svih nas u Rijeci. Ponavljam to stalno, Social Sport bio je tamo prve tri godine da nam pomogne, da se dignem, da nas financira, a sad je vrijeme kao i posljednje dvije godine da se sami financiramo i privređujemo, da imamo klub i idemo naprijed.“

Otkad je Mišković ušao u klub, u Rijeku je u pet i pol godina uloženo gotovo 50 milijuna eura. Mišković nije želio previše o financijskoj strukturi preuzimanja kluba.
„Zna se koliko Rijeka košta i koliko je uloženo. Više od toga trenutačno ne mogu ulaziti, jer ne bi bilo u redu. U pregovorima smo, uskoro ćemo završiti.“

Najopširniji je kada je u pitanju omladinski pogon. Rijeka u produkciji igrača zaostaje za Dinamom, Hajdukom i Osijekom, no Mišković tvrdi - i to će se promijeniti u idućih pet godina.

„Sigurno da to planiramo, jer omladinska škola radi dobro. Kada sam došao bilo je oko 90 mladih igrača, sada ih je 480. Tako da, ponavljam, kada smo mi došli, djeca su imala 8 ili 10 godina, a nakon pet godina mogu imati 15. Tako da sigurno radimo na selekcijama u drugom petogodišnjem planu. Ti mladi dečki iz Hrvatske i Rijeke će naći mjesto među prvih 20.“

Stadion je uvijek aktualna tema. U Rujevicu je uloženo više od 20 milijuna eura, no dom Rijeke je još uvijek za mnoge Kantrida. Stadion Rujevica ili Kantrida? Ima li pomaka?
„Ha, za sada nema. Znat ćete kad bude. GUP je napravljen i sada tražimo investitora. Na svima nama je da nađemo investitora za cijeli kompleks i stadion“, zaključio je Mišković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider