Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometne nagrade

Modrić ponovno najbolji nogometaš Hrvatske, Olmu dvije nagrade, Caktaš ni u prvih 11

Sedmu godinu zaredom kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić osvojio je Trofej Nogometaš, kao najbolji hrvatski igrač u prošloj sezoni, dok je igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo osvojio dvije nagrade - za najboljeg mladog igrača i najboljeg igrača Prve hrvatske nogometne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Član hrvatskog prvaka i mlade reprezentacije Španjolske nije mogao biti na svečanoj dodjeli prizanja u Opatiji, ali je svima koju su mu dali svoj glas zahvalio u videoporuci.

"Žao mi je što večeras nisam mogao biti s vama u Opatiji, ali imam obveze u španjolskoj mladoj reprezentaciji. Stoga, zahvaljujem svim igračima i trenerima koji su glasali za mene. Znate da je Zagreb moja druga kuća", poručio je Olmo.

Osvajača svih mogućih pojedinačnih priznanja u prošloj godini, nogometaša koji je prekinuo vladavinu Cristiana Ronalda i Lionela Messija nad Zlatnom loptom, nitko nije mogao pobijediti ni u izboru Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" (HUNS), pa je rezultat bio isti kao i u proteklih šest godina. Nagrada je ponovno završila u rukama Luke Modrića, iako je sezona Real Madrida bila skromna i bez trofeja.

"Hvala svima koji su glasali za mene, ova nagrada mnogo mi znači jer dolazi od samih igrača i struke. Naravno, najviše hvala mojim reprezentativnim suigračima bez kojih ne bi dobio nijednu individualnu nagradu", rekao je Modrić i najavio da će Real Madrid u sljedećoj sezoni pokazati da je najbolji klub na svijetu.

Luka Modrić u Kuvajtu posjetio dječju bolnicu (Screenshot) Modrić dočekan poput kralja u Kuvajtu: Posjetio dječju bolnicu, pa "oprao" Figa u futsalu divider

Nagradu za najbolju nogometašicu osvojila je 26-godišnja Leonarda Balog, igračica ŽNK-a Split.

Najboljim hrvatskim čuvarom mreže proglašen je vratar Dinama i Vatrenih Dominik Livaković.

Dinamo je odnio sve pojedinačne nagrade vezane za natjecanje u Prvoj HNL pa je za najboljeg trenera izabran Nenad Bjelica. I u najboljoj momčadi Prve HNL najbrojniji su bili Dinamovi nogometaši. Izabrana su ih petorica u najboljih 11, trojica iz Rijeka, dvojica iz Hajduka te jedan iz Lokomotive. Najboljih 11 čine: Livaković – Kvržić, Theophile-Caterine, Dilaver, Bradarić – Ivanušec, Olmo, Pavičić – Petković, Puljić, Jairo.

Prvi put izabran je i najbolji igrač Prve hrvatske malonogometne lige (futsal), a nagradu je dobio Duško Martinac, igrač HMNK-a Vrgorac. Ivan Bebek prvi je put dobio nagradu za najboljeg suca.

Posebna nagrada "Dobri duh hrvatskog nogometa" dodijeljena je dugogodišnjem liječniku hrvatske nogometne reprezentacije Borisu Nemecu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider