Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajan gol murića

Rijeka srušila Aberdeen u prvoj utakmici: Na Rujevici osigurali lijepu prednost za uzvrat

Rijeka je dobro otvorila svoj europski put ove sezone.

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige kao domaćini na Rujevici svladali škotski Aberdeen s 2:0 (0:0). Uzvrat je za sedam dana u Aberdeenu.

Pogotke su za Rijeku postigli Antonio Čolak (62pen) i Robert Murić (88).

Hrvatski doprvak sjajno je odradio prvu utakmicu kvalifikacija pobijedivši na svojoj Rujevici škotski Aberdeen s 2:0, ćime se stekli veliku prednost pred uzvrat. Bila je to i mala osveta Riječana jer je Aberdeen izbacio Rijeku iz Europe prije četiri godine, kada je u Rijeci bilo čak 3:0 za Aberdeen, a u Škotskoj je bilo 2:2.

U tvrdom dvoboju gotovo bez prilika Rijeka je iskoristila dvije neopreznosti Škota, koji su u Rijeku došli bez napadačkih ambicija.

Susret je počeo očekivano tvrdo, uz puno pogrešaka, a prvu priliku je imala Rijeka kada je u 27. minuti šut Halilovića otišao malo iznad grede. U 30. minuti ogromna šansa za Rijeku nakon kornera kada je vratar Lewis obranio pokušaj Lepinjice, a na odbijenoj lopti je potpuno sam Župarić, no s tri metra ne pogađa prazna vrata.

Murić sjajnim golom dovršio posao

U vrlo tvrdoj utakmici u 51. minuti Halilović je s 18 metara poslao loptu tik pored desne vratnice, a u 60. minuti sudac je svirao kazneni udarac nakon nepotrebnog potezanja Logana na Capanu. Napadač Rijeke Antonio Čolak precizan je s bijele-točke i Bišćanova momčad je došla do zaslužene prednosti.

Dotad defenzivno orjentirani Škoti zaigrali su malo otvorenije, a tek u 82. minuti su uputili prvi udarac na vrata kada je Cosgrove pokušao s 25 metara iznenaditi Prskala. Dvije minute prije kraja novoušli Robert Murić je s 18 metara pogodio sami desni kut škotskih vrata za konačnih 2:0.

"Ponosan sam na svoje igrače i da je bilo 0:0 ja bi bio zadovoljan, a kamoli s 2:0. Sve što smo se dogovorili oni su ispunili, čak smo i fizički bili ravnopravni. Imamo lijepu prednost, a Aberdeen će sigurno igrati drugačije u uzvratu. Ali, ako budemo igrali kao večeras, sigurno ćemo proći", kazao je trener Rijeke Igor Bišćan.

Rijeka će u slučaju plasmana u doigravanje Europa lige za suparnika imati pobjednika dvoboja ciparskog AEK Larnake i belgijskog Genta (1:1).

RIJEKA - ABERDEEN 2:0

Pred 6500 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Ricardo Bengoexea iz Španjolske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider