Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pali prvaci Italije

Sjajna uvertira: Mladi Dinamo u Ligi prvaka srušio vršnjake iz Atalante

Veliku pobjedu upisali su mladi nogometaši Dinama.

Dinamova U19 momčad pobijedila je vršnjake iz Atalante u prvom kolu juniorske Lige prvaka. Na Hitrec-Kacianu bilo je 1:0 za domaću momčad. 

Veliki je to skalp Dinamovih juniora. Atalantina škola na glasu je kao ponajbolja u Italiji, a prošle sezone bili su juniorski prvaci Italije. 

U prvom poluvremenu nije bilo golova, no oba sastava su mogla do vodstva. Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 27. minuti, no Renato Josipović je sjajno obranio udarac Roberta Piccolija. Dinamo je uzvratio u završnici prvog dijela, no Bartol Franjić je slabo pucao.

Dinamo je poveo lijepim golom mladog albanskog reprezentativca Bernarda Karrice u 49. minuti. Leon Šipoš je primio loptu okrenut leđima golu i proigrao Karricu, koji se oslobodio čuvara i preciznim udarcem matirao vratara.

Dinamo mogao i do uvjerljivijeg vodstva

Karrica je imao dobru priliku i za drugi pogodak 10-ak minuta kasnije, ali obrana Atalante blokirala je u zadnji čas njegov opasan udarac. Malo kasnije u izglednoj situaciji našao se Krizmanić, ali Atalantin vratar dobro je obranio njegov udarac iskosa s lijeve strane.

gol expired Povijesna noć Dinama: Četiri komada Atalanti u rapsodiji na otvaranju Lige prvaka! divider

Sreća je pomazila Dinamo u 71. minuti. Gyabuaa se oslobodio u šesnaestercu i pucao glavom, ali njegov udarac završio je na gredi.

U 78. minuti izglednu situaciju za Dinamo propustio je kapetan Franjić. Pucao je malo preko gola, iako bi možda bilo bolje da se odlučio za dodavanje.

Dinamo ostao s igračem manje, vratar Josipović spašavao sjajnim obranama

Franjić je u 81. minuti dobio je drugi žuti karton nakon što je povlačenjem za dres zaustavio napad Atalante.

Atalanta je napala s igračem više i opsjedala Dinamov gol. Najbolju šansu imali su u 85. minuti, ali vratar Renato Josipović sjajno je obranio udarac s pet metara. Josipović se do kraja istaknuo i sjajno obranivši dalekometni udarac opasnog Traorea, igrača koji glasi za jednog od najperspektivnijih u ovoj momčadi.

Juniori Dinama će ove sezone igrati u Champions League Path dijelu ždrijeba, a protivnici će im biti, kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar. U prvoj utakmici Manchester City je s 3:1 pobijedio Šahtar u Ukrajini.

Pobjednik skupine izborit će plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Utakmice Lige prvaka mladih igraju se istog dana kada i Liga prvaka, samo u ranijem terminu.

gol expired Pitanje za milijun dolara: Kako će Dinamo večeras proći? I optimisti i pesimisti imaju svoje argumente divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider