Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traži podršku

Veliki Ademijev intervju: "Želim ovo poručiti svakom navijaču Dinama koji nam je zviždao"

Arijan Ademi je dao veliki intervju za službenu stranicu Dinama nakon prolaza u playoff Lige prvaka.

Hrvatski prvak Dinamo prošao je u playoff Lige prvaka nakon dvije utakmice protiv Ludogoreca.

Modri jurišaju prema grupnoj fazi, a dan nakon utakmice kapetan Arijan Ademi dao je intervju za službenu stranicu Dinama. Pričao je o svemu, a komentirao je zvižduke s Maksimira za njegovu momčad.

Dinamo je uz dvije pobjede protiv bugarske momčadi Ludogorec osigurao mjesto u play-offu elitne Lige prvaka. Kako ste vidjeli ove dvije utakmice i ostvareni uspjeh?

''Nakon ždrijeba trećeg pretkola znali smo odmah da je Ludogorec neugodna ekipa. U Bugarskoj su pokazali kvalitetu, mnogi su možda mislili da smo ih podcijenili, ali nismo. Bili smo i tamo bolja momčad, vratili smo se s pozitivnim rezultatom. Svaka ekipa uvijek može odigrati još bolje i još više, ali postoje neke stvari koje vidiš nakon utakmice kad u miru prođeš analizu. Imali smo tu malu prednost iz Bugarske, ali znali smo da ćemo se trebati dobro postaviti u uzvratu, da ćemo trebati biti čvrsti i pokušati što prije povisiti prednost iz prve utakmice.

Imali smo jučer duplo veći broj prilika, vodili smo 3:0, kontrolirali igru, pokazali smo gard. Ludogorec je imao kasnije svoje šanse pa i dva gola, ali više su došli do tih golova spretno nego zbog kvalitetne igre. Držali smo kontrolu utakmice od početka do kraja, nadigrali smo ih, bili smo definitivno bolja momčad i sa šest golova u dvije utakmice zasluženo prošli dalje'', rekao je Ademi.

Dinamo će igrati još jednu europsku jesen, što je zapravo ostvarenje jednog od dva glavna klupska cilja. Kad pogledamo podatak da ste ove sezone osigurali 15. nastup momčadi u grupnoj fazi nekog UEFA natjecanja u zadnjih 16 godina - to je sjajan podatak.

''Da, jako smo sretni i ponosni zbog uspjeha koje nosimo našem klubu. Uspjeli smo ostvariti jedan od ciljeva u novoj sezoni kako ste rekli i ne želimo na tome stati. To je velika stvar za nas igrače, klub, navijače, grad, možda nekad dio ljudi nije niti svjestan veličine tih uspjeha. Sad smo u kontinuitetu već jako dugo u skupinama europskih natjecanja što podiže hrvatski koeficijent i donosi puno toga dobrog i hrvatskom nogometu.

Sretni smo što ćemo imati još jednu europsku jesen i priliku da se dokažemo ponovno u Europi. Naša je velika želja Liga prvaka naravno, to je najelitnije natjecanje, mislim da je svakom igraču neopisiva čast igrati s najboljima, ali i Europa liga je kvalitetno i jako natjecanje, mislim da su to svi vidjeli prošlih sezona. Ostvarili smo velike stvari u tom smislu posljednjih godina, to su trenuci koji ostaju u povijesti kluba, u našim karijerama, uspomenama, i vjerujem da je pred nama puno dobrih trenutaka.''

Bez poraza ste točno od 20. travnja, to je skoro 4 mjeseca. U tom periodu odigrali ste 18 utakmica od čega svih 18 bez poraza, točnije 14 pobjeda i 4 remija. Tempo je zahtjevan, ali rezultati su odlični.

''Istina je da je taj tempo u kojem smo u zadnje vrijeme zahtjevan, imamo veliki broj utakmica i nema puno vremena za odmor, treninge i pripremu. Postoje određene stvari koje možemo i moramo poboljšati i sigurno ćemo raditi na tome svakim danom. Povremeno se stvara dojam kao da godinama nismo prvaci, da nismo aktualni prvaci, da smo ispali iz kvalifikacija za ikakvu Europu. Žao mi je što je takav dojam nakon primjerice jednog remija u prvenstvu ili nakon što sa 6:3 prođemo u play-off Lige prvaka. Bez poraza smo 4 mjeseca kako ste rekli… u nogometu postoje pobjede i porazi, važno je da pobjeđujemo, Dinamo živi od pobjeda. Ostvarujemo dobre rezultate, potrebna nam je podrška navijača, medija, a ne suprotno. Mislim da smo zavrijedili objektivan pristup i podršku.''

Za kraj, što možete poručiti navijačima uoči nadolazećeg dijela sezone i svega što je ispred nas?

''Posljednjih mjesec dana mi smo glavama samo i isključivo u utakmicama, na putovanjima, gostovanjima, treniramo, dajemo sve od sebe. Izgleda li naša igra baš uvijek onako kako bismo mi sami htjeli? Svaka ekipa na svijetu uvijek može bolje, više i jače, ali mislim da nije realno očekivati savršenstvo u svakoj utakmici svake minute.

''Zato bih želio poručiti svakom navijaču koji je jučer zviždao''

Ja znam koliko se svi mi odričemo, trudimo, svi igrači, moji kolege, cijeli stručni stožer, doktori, cijela ekipa oko nas - koliko živimo i za uspjeh Dinama i za naš osobni uspjeh. Zato bih želio poručiti svakom navijaču koji je jučer zviždao mojim suigračima, meni, cijeloj ekipi ili treneru da dobro razmisli je li u pravu. U ovakvim situacijama kad se borimo za nešto veliko zaslužili smo samo podršku, a ne zvižduke.

U završnici prošle sezone prvenstveno zbog velike podrške navijača i doma na Maksimiru i na gostovanjima osvojili smo naslov, a prvenstvo je bilo nikad izazovnije. To je ono što nama treba. Ove sezone aktualni smo prvaci, idemo u obranu naslova, imamo četiri utakmice u prvenstvu s tri pobjede i jednim remijem, osigurali smo europsku jesen, igrat ćemo za Ligu prvaka, zadnja 4 mjeseca nismo poraženi... Svi se dajemo maksimalno, svi želimo postizati uspjehe za Dinamo, svoje osobne uspjehe, zajedno se veseliti. Ja sam tu 11 godina, bližim se broju od 350 utakmica, smatram da svaki igrač i trener Dinama zaslužuje poštovanje i to zahtijevam od naših navijača, kao što mi trebamo poštivati njih, svako odvojeno vrijeme, emociju i novac koji daju za Dinamo'', završio je Ademi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider