Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prijeti mu drakonska kazna?

HNS otvorio disciplinski postupak protiv Hajdukova heroja, on iznio svoju stranu priče

Stanko Jurić mogao bi biti drastično kažnjen zbog odlaska među Torcidu na kraju derbija s Rijekom.

Nogometni romantičari slavili su potez Hajdukova nogometaša Stanka Jurića, koji se prošle subote nakon razbijanja Rijeke u Jadranskom derbiju popeo na tribinu s Torcidom i poveo pjesmu. Barem se tako činilo.

Jurić je odigrao utakmicu života. U svome Splitu prvi je načeo Rijeku koju Hajduk na Poljudu nije pobijedio skoro osam godina. Emocije su eksplodirale i završio je s druge strane ograde s mikrofonom u ruci.

No već je tada bilo jasno kako bi moglo biti repova. Razlog je pjesma koja se u tom trenutku povela. ''I Purgera i Riječana, i šakama i nogama'' riječi su jedne od pjesama Torcide koju pjevaju svojim najvećim rivalima na tribini. Navijačima je to normalno, ali široj javnosti ipak je to neprimjereno.

Disciplinski sudac Alen Klakočer pokrenuo je disciplinski postupak i zatražio dodatna očitovanja. Neki pišu da bi Jurić mogao dobiti šokantnih osam utakmica kazne. Spominje se i rasizam iako je Jurić javno dao svoju stranu priče.

''Otišao sam na sjever jer mi je jedna od životnih želja bila zapjevati s Torcidom. Pjesma je krenula s tribine, ponijele su me emocije. To mi jedan od najemotivnijih trenutaka u životu'', prenosi Jurićeve riječi Dalmatinski portal nekoliko dana nakon derbija.

''Pjesma je krenula s tribine. Ja sam pjevao 'ja te volim Hajduče'. Krenuo sam pjevati jedno, a Torcida je nastavila pjevati što je vođa navijanja pjevao. Ali to nije bitno, bitno je da smo pobijedili i da smo korak bliže Europi'', rekao je Jurić i poručio:

''Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti. Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio, nije mi bila namjera.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider