Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ulaganje 30-ak milijuna kuna

HNS najavio nove nogometne travnjake već do početka iduće sezone HNL-a

HNS-ov direktor infrastrukture Marijan Kustić najavio je brzi početak radova, i spremne nove travnjake već do početka iduće sezone

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka definitivno će se igrati u Vinkovcima, potvrdio je Hrvatski nogometni savez. A glavna tema konferencije za novinare bila je veliki projekt obnove hrvatskih stadiona, koji spremno čeka kraj sezone.

HNS-ov direktor infrastrukture Marijan Kustić najavio je brzi početak radova, i spremne nove travnjake već do početka iduće sezone. Obnavljat će se travnjaci na šest stadiona: dva u Zagrebu, te po jedan u Zaprešiću, Puli, Koprivnici i Vinkovcima.

"To je ulaganje negdje oko 30 do 32 milijuna kuna. Znači, to je jedan od najvećih, ako ne i najveći projekt Hrvatskog nogometnog saveza", rekao je Kustić.

To je onaj novac od UEFA-e, pre-namijenjen s neizgrađenog kampa na ovaj projekt. Primijetili ste da neki nedostaju: naime Osijek i Rijeka imaju svoje projekte, dok Hajduk i dalje odbija suradnju s HNS-om.

"Ja se nadam u skoroj budućnosti da ćemo ići i s ostalim prvoligašima i da će se između ostalog i svi koji budu prvoligaši prijaviti, koji nisu sad u ovoj kvoti šest, tako se nadam da će se i Hajduk tad isto javiti."

Međutim, niti Kustićeva struja u HNS-u nije naišla na odaziv u Splitu. Dapače, Torcida ih je nedavno izrijekom prozvala "uglađenim Mamićem": i Kustića i Heraka i Miškovića. Ali to nije sve: Ivan Herak je u međuvremenu napustio HNS, niti dva mjeseca nakon svađe s Davorom Šukerom!

* Nismo nikad dobili informaciju točnu što je s gospodinom Herakom, koji je navodno otišao. Je li to istina i zbog čega?

"To je bila inicijativa s njegove strane, radi svojih obaveza i radi ponude koju je dobio za posao, da jednostavno ne bi mogao paralelno raditi jedan i drugi posao, i došao je s prijedlogom za sporazumni raskid."

* Nema veze s onom mogućom svađom, kad se gospodin Šuker vratio s puta?

"Ma ne... ma ne... Možete i njega pitati, ali nema veze."

Međutim, Herak danas na mobitelu nije bio dostupan. Preslagivanjima na vrhu HNS-a još se ne vidi kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider