Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani na drugom mjestu

Drama na Poljudu: Pobjeda Hajduka, gosti u 90. promašili jedanaesterac!

Splićani su uz dosta muke uspjeli iščupati sva tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u 31. kolu HNL-a pobijedio Slaven Belupo s 2:1 i vratio se privremeno (Osijek u subotu gostuje kod Dinama) na drugo mjesto na ljestvici.

Bio je to susret ne odveć atraktivan za one neutralne ljubitelje nogometa, s pregršt pogrešaka, napetosti i nervoze, ali Splićani za to u ovom trenutku neće mariti jer ostvarili su ono najvažnije - osvojili su tri boda s kojima su se probili s pete do druge pozicije, vrativši se na pobjednički kolosijek poslije dva uzastopna poraza.

Momčad Igora Tudora imala je dosta sreće, jer u 90. minuti je Mateus Lima promašio jedanaesterac. Brazilac je izborio najstrožu kaznu (povlačio ga je Kristian Dimitrov), a onda i sam odlučio pucati, međutim promašio je cijeli okvir gola.

Splićani dobro krenuli pa stali

Utakmica je za Hajduk počela idealno: u 10. minuti je sudac Mario Zebec opravdano dosudio penal nakon što je Bruno Bogojević igrao rukom, a Mijo Caktaš bio je siguran realizato.

Gosti iz Koprivnice brzo su se pribrali, u nekoliko navrata priprijetili Josipu Posavcu, a zatim ga i matirali u 24. minuti, kada se stoper Vinko Međimorec priključio napadu i prizemnim udarcem neobranjivo pogodio (lopta se od vratnice odbila u gol).

Posavec spriječio potpuni preokret Belupa

Samo četiri minute kasnije gosti su imali sjajnu priliku za potpuni preokret, no Posavec je obranio udarac Lime. U samoj završnici prvog dijela Posavec je još jednom vrhunski reagirao na Delićev pokušaj.

Do kraja poluvremena zaprijetio je i Brnić, ali je Ježina bio spreman. Brnić je pucao i u 55. minuti, ali ravno u gostujućeg vratara. U 59. minuti Hajduk je ipak poveo. Ubacio je Kreković s desne strane, a Samuel Edouk zabio glavom za novo vodstvo Bijelih.

I onda se u finišu dogodila već opisana situacija u kojoj je Mateus Lima htio drugo kolo zaredom biti Slavenov heroj (u prethodnom je svojim golom srušio Rijeku), ali poslao je loptu pokraj vratnice i bodovi su ostali u Splitu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider