Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
problemi uoči slavije

Osijek s četiri komada ispratio Hajduk iz Gradskog vrta: Bijeli izgubili puno više od tri boda

Osijek je slavio protiv Hajduka u derbiju prvog kola HNL-a.

U derbiju 1. kola Prve HNL Osijek je pred svojim navijačima slavio protiv Hajduka s 4:1. Hajduk je poveo rano u prvom poluvremenu, no Osijek vrlo brzo, u razmaku od svega dvije minute radi preokret i u 22. vodi 2:1. U drugom poluvremenu Hajduk je imao svakojakih problema, a pogodak koji je prelomio susret postigao je Hajradinović u 65. minuti s bijele točke. Pobjedu je potvrdio Brazilac Guti u sudačkoj nadoknadi.

Ono što je za Hajduk veći problem od poraza je činjenica da je možda na dulje vremena ostao bez kapetana Nižića, koji je na nosilima napustio travnjak u 79. minuti.

Dvoboj je započeo spektakularno, s tri pogotka u prvih dvadesetak minuta. U 12. minuti Hajduk je poveo golom kapetana Zorana Nižića koji je ubačaj s kuta Gyurcsa sačekao na prvoj vratnici i pogodio mrežu. U 19. minuti Osječani su izjednačili sjanim golom Nigerijca Ezekiela Hentya koji je škaricama s desetak metara pogodio svladao vratara Hajduka Duku, a samo dvije minute kasnije ubačaj Grgića s desne strane Robert Mudražija posprema iz blizine u mrežu.

U 58. minuti se teže ozlijedio vratar Splićana Tomislav Duka, a u 64. minuti teško griješi stoper Hajduka Lopez koji u svom šesnaestercu gubi loptu i ruši Bočkaja, a s bijele točke Haris Hajradinović vara mladoga vratara Ljubića. U 80. minuti ozlijedio se i Nižić, a kako su sve zamjene bile već napravljene, Splićani su ostatak utakmice igrali s igračem manje. U trećoj minuti sudačke nadoknade Brazilac Guti Tomelin glavom pogađa za konačnih 4:1.

Pred 4000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Jović iz Zagreba.

Strijelci: 0:1 Nižić (12), 1:1 Henty (19), 2:1 Mudražija (21), 3:1 Hajradinović (65-11m), 4:1 Tomelin (90+3)

Crveni karton: Pilj (Osi, 90+6)

OSIJEK - HAJDUK 4:1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider