Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Simić usrećio Bijele

VIDEO Kakva drama u Kranjčevićevoj: Pogledajte gol Hajduka za pobjedu u 95. minuti protiv Hrvatskog dragovoljca

Hajduk je pobijedio 1:0 Hrvatski dragovoljac u 6. kolu Prve HNL. Strijelac je bio Stefan Simić u 90+5 minuti...

Četvrtu pobjedu ove sezone ostvarili su nogometaši Hajduka koji su pogodak za nova tri boda na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca postigli tek u petoj minuti sučevog dodatka. 

Zasluge za pobjednički gol pripadaju igračima iz splitske obrane, asistentu Kristianu Dimitrovu i strijelcu Stefanu Simiću.

Već po događajima u početnim minutama bilo je jasno kakvu će utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj odigrati Hrvatski dragovoljac i Hajduk. Zagrebačka momčad se pokušala aktivno braniti, čekati na pogreške suparnika i prijetnje iz kontranapada, dok je Hajduk, ponajviše preko svog kapetana Marka Livaje, pokušavao doći do pogotka.

Livaja konstantno prijetio

U 9. minuti je Splićanima to i uspjelo, ali je Livajin pogodak glavom poništen, jer se Hajdukov kapetan našao u zaleđu. U 17. minuti Hajduk je propustio jednu od mnogih izglednih prilika u kojoj je 'glavni krivac' za to bio kapetan i vratar Hrvatskog dragovoljca Zvonimir Šubarić. On je ušao u šut Emiru Sahitiju, kad se albanski napadač našao sam pred njim.

U 26. minuti na djelu je ponovno bio Livaja nakon Lovrencsicsevog ubačaja, ali njegov udarac glavom pogodio je vratnicu.

Sahiti se u drugoj prilici našao u 34. minuti, ali Šubarić je još jednom izašao kao pobjednik i tako svojoj momčadi osigurao aktivan rezultat za nastavak utakmice.

Nadmoć koju je Hajduk imao u posjedu lopte u prvom poluvremenu (67%-33%), u drugom dijelu je bila još uvjerljivija, kao i razlika u broju udaraca. Štoviše, domaća momčad je na cijeloj utakmici uputila dva udarca, oba u prvom poluvremenu.

Simić u 95. za pobjedu

Momčad koja je u prvih pet kola primila 18 pogodaka, odolijevala je sve do pete minute sučevog dodatka, ponajviše zahvaljujući sjajno raspoloženom vrataru Šubariću, ali ni on nije svemoguć.

Neposredno nakon što je Lovrencsics pogodio gredu, a u nastavku akcije Hajduk došao do udarca iz kuta, upravo je mađarski reprezentativac bio izvođač. Najviši u skoku bio je Dimitrov, spustio loptu glavom na drugu vratnicu, gdje je na nju naletio stoper Stefan Simić i s nekoliko metara poslao loptu u merežu te postigao pogodak vrijedan tri boda.

Bio mu je to prvi pogodak u novoj sezoni, a treći u Hajdukovom dresu.

Splićani su s 13 bodova zadržali korak s vodećim Osijekom koji ima utakmicu manje. Hrvatski dragovoljac je ostao jedina momčad koja u ovoj sezoni još nije osvojila nijedan bod.

U subotu će utakmice 6. kola odigrati Gorica - Slaven Belupo (18.55 sati) i Dinamo - Lokomotiva (21.00). 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider