Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nemogući uvjeti

Velika pobjeda Gorice: Srušili Osijek u "močvari" i stigli na korak do povijesnog plasmana u Europu

Dinamo bi nakon ovog rezultata već u nedjelju mogao postati prvak, dok bi takav rasplet bio sjajna vijest i za Goricu jer bi to značilo da je Rijeka ostala daleko od njihova trećeg mjesta koje sigurno vodi u Europu.

Nogometaši Gorice u susretu su 33. kola Prve HNL kao domaćini svladali Osijek sa 1:0 (0:0).

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Jovičić u 48. minuti.

Dvoboj u Velikoj Gorici odigran je po jakoj kiši koja je padala tijekom svih 90 minuta i koja je teren pretvorila u močavu pa su uvjeti bili potpuno neregularni. Ipak, sudac Bebek se nije odlučio za prekid utakmice, a jedini pogodak u tim "vaterpolskim" uvjetima postignut je udarcem glavom nakon ubacivanja iz kuta.

gol expired Igrač Osijeka slomio prst na kišnom travnjaku, pa nastavio utakmicu nakon intervencije divider

Početkom drugog poluvremena korner je izveo Hamad, a Jovičić je odlično utrčao na prvoj vratnici i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Ovom pobjedom Gorica se učvrstila na trećoj poziciji na ljestvici te je nadomak prvog plasmana u eurokupove u klupskoj povijesti, sada ima 59 bodova, čak sedam više od četvrte Rijeke koja će u nedjelju ugostiti Dinamo.

Drugi Osijek je, pak, ostao na 68 bodova, sedam manje od Dinama, pa bi zagrebački klub mogao osigurati svoj 22. naslov prvaka već u nedjelju u slučaju pobjede u Rijeci. Takav rezultat odgovarao bi i Gorici.

gol expired Istra ostala na dnu: Šibenik matematički osigurao ostanak u ligi divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider