Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PANATHINAIKOS, ROMA...

FOTO Neočekivani "performans" Torcide: Na tribini su palili oduzete transparente, a iza svega stoje - Zagrepčani

Jedan nesvakidašnji navijački performans odradili su pripadnici Torcide na susretu protiv Dinama.

Iako taj dio navijačkih života ulazi u onaj zbog kojih mnogi iste smatraju nasilnicima, oduzimanje transparenata protivničkih grupa jedan je od tradicionalnih folklora navijačkih skupina.

Oduzeti transparenti najčešće istima služe kao trofeji ili kao prikaz moći, ali nekad isti smatraju da je najbolnije protivnicima da iste zapale. To često rade na međusobnim susretima, no ovo što je danas napravila splitska Torcida nešto je drugačije.

Transparenti iz cijele Europe

Tijekom utakmice na tribinu su izvadili transparente raznih navijačkih skupina, pa tako vidimo one navijača Rome, Panathinaikosa, Zenita, Feyenoorda, CSKA te nekih srpskih i naravno hrvatskih klubova. No, nije to sve, to su samo oni koje smo okom na prvu uhvatili.

Što se tiče transparenata, dobili smo informaciju da su to transparenti koje je zagrebačka Torcida, koja ove godine slavi 30 godina od osnutka, oduzela tijekom tog razdoblja.

Nakon toga su izvadili transparent s natpisom "Nepoznate mračne sile".

Idući potez bilo je paljenje transparenata, jednog po jednog, kao što možete vidjeti u galeriji, nakon čega se pojavio veliki dim iznad sjeverne poljudske tribine.

Sve u svemu, većih nereda nije bilo, ali navijačkog folklora na ovom derbiju nikako nije nedostajalo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider