Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UJEDNO I NAJPOZNATIJE

Finale Lige prvaka iduće godine ponovno tamo gdje je odigrano ono najspektakularnije

Po drugi put otkako se igra Liga prvaka, domaćin finale utakmice bit će Istanbul.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA-in odbor za natjecanja, koji se u srijedu sastao u Beču povodom Kongresa europskog nogometnog tijela, definitivno je utvrdio da će se finale Lige prvaka 2022./2023. igrati na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Puškas Arena u Budimpešti bit će mjesto održavanja finala Europske lige, dok će se finale Konferencijske lige sljedeće sezone igrati u Eden Areni u Pragu, 'domu' Slavije koji broji 20.800 mjesta.

Domaćin finale ženske Lige prvaka 2023. bit će stadion nizozemskog prvoligaša PSV-a u Eindhovenu.

Očekivano "vraćanje duga" za 2020. godinu.

Istanbul je trebao biti domaćini finala 2020., ali je zbog pandemije promijenjen sustav natjecanja i sve su utakmice od četvrtfinala do finala odigrane na dva stadiona u Lisabonu. Onda je Istanbulu dodijeljeno finale 2021., ali je ponovno, zbog situacije sa širenjem zaraze koronavirusom, finale igrana u Portu.

Istanbul će tako po drugi put ugostiti finale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Poznavateljima nogometa nije se teško sjetiti koji je bio prvi slučaj. Naravno, radi se o možda i najpoznatijem finalu svih vremena, onome iz 2005. godine.

Liverpool je tada ostvario i najveći preokret u finalnim utakmicama, vrativši se iz minusa 0:3 protiv Milana te na kraju osvojivši trofej.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider