Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proslavili već u svlačionici

Dinamovci presretni: ''Ovo je utakmica za koju živiš, a s ovim navijačima i na kraj svijeta''

Igrači Dinama proslavili su povijesnu pobjedu već u svlačionici, ali slavlje će se nastaviti i izvan stadiona.

Dinamo je pobijedio Viktoriju Plzen pred prepunim Maksimirom i nastavio svoj europski san.

''Kad uđeš u neko natjecanje, san je da ga osvojiš, nije san da uđeš u osminu finala. Ali svakako smo zadovoljni i presretni, uživamo u ovome'', izjavio je Petković te nastavio:

''Ovo je utakmica u kojoj uživaš, ovo je utakmica za koju živiš, za koju treniraš svih tih godina i ova utakmica je nagrada za sve one teške trenutke na pripremama ili sve one teške trenutke kad si imao loše rezultate. Za ovu utakmicu na motivacijskom nivou nije bilo potrebno ništa pričati.''

Na pitanje kako je vidio svoju igru protiv Viktorije, s obzirom na to da je bio i strijelac i asistent, dao je vrlo skroman odgovor.

''Svi suigrači koji su igrali sa mnom su ostavili srce na terenu i prezadovoljan sam sa svojom ekipom, a trener će odrediti je li zadovoljan mojim nastupom'', rekao je Petković, koji je odigrao ponajbolju utakmicu u dresu Dinama.

''Pola stvari koje radimo je zasluga trenera i cijelog stručnog stožera, a za ovaj drugi dio zaslužna je homogenost ove ekipe, jer stvarno ginemo jedan za drugoga. Stvarno imamo momčad koja živi jedan za drugoga'', objasnio je napadač Dinama i otkrio ima li kakvih želja u ždrijebu:

''Stvarno nemamo nikakvih želja. Ako želiš osvojiti natjecanje, sigurno ih moraš pobijediti sve. Sigurno da ne ciljamo na to, trebamo ostati čvrsto na zemlji i ne trebamo poletjeti previsoko, ali sigurno da trebamo shvatiti da smo jaka i respektabilna momčad i koga god dobijemo, neće mu biti lako.''

Strijelac drugog gola Emil Dilaver smatra da su igrači izvukli pouke iz prve utakmice.

''Znam da smo jači, znam da smo tamo primili golove iz grešaka. To nas je ljutilo čitav tjedan, to smo imali u glavi. Teško je bilo jer nismo zaslužili, u stvari zaslužili smo jer nismo bili koncentrirani. Ali naučili smo i izvukli iz toga dobre pouke'', izjavio je Dilaver te nadodao:

''Kad smo prošli grupnu fazu,meni to nije bilo dosta. Znali smo da vrijedimo više. Samo trebamo biti glavni i poštivati stvari koje smo dogovorili. Stvarno nas ovaj trener sve drži, ali trebamo se malo smiriti.''

Svi igrači Dinama ističu sjajnu atmosferu i fenomenalnu podršku navijača.

''S ovim navijačima na kraj svijeta. Pogotovo kad nas tako nose, onda je sve moguće. Svakako je moguće i daleko doći. Nadam se da će nas i na drugim utakmicama ovako bodriti. Scene s kraja utakmice ću pamtiti cijeli život. Ovo i protiv Spartaka kad je bila magla'', zaključio je vratar Livaković.

Može li Dinamo i dalje od osmine finala Europske lige?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider