Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije "crne minute" presudile

Dinamo bez Lige prvaka: Young Boysi preokretom slavili na Maksimiru i poslali Modre u Europsku ligu

Dinamo nije uspio izboriti nastup u skupini Lige prvaka, nakon što su Young Boysi iz Berna u uzvratnoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka slavili na Maksimiru s 2:1.

Nogometaši Dinama nisu uspjeli obraniti laganu prednost koju su sa sobom donijeli iz Švicarske i neće ove sezone zaigrati u skupini Lige prvaka. Young Boysi iz Berna slavili su na Maksimiru s 2:1, te s ukupnih 3:2 prošli u najelitnije klupsko natjecanje u Europi. Dinamo porazom odlazi u skupinu Europske lige.

Dinamo je poveo golom Izeta Hajrovića u 7. minuti, no sredinom drugog poluvremena je Guillaume Hoarau s dva gola u dvije minute donio preokret. Prvo je u 64. minuti bio precizan iz kaznenog udarca, a zatim u 66. i iz igre.

Više od sat vremena uzvrata u Zagrebu Dinamo se činio boljim suparnikom te je imao rezultat koji bi ga po sedmi put odveo u elitno klupsko natjecanje no velika je prilika otišla u nepovrat za samo malo više od 100 sekundi.

Prvi su zaprijetili gosti iz Berna, Sulejmani je u 6. minuti izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, ali Sanogo je glavom iz dobre pozicije pucao ravno u vratara Dinama Zagorca.

Samo minutu potom Dinamo je poveo, Gojak je odličnom loptom pronašao Olma u kaznenom prostoru, a ovaj je pokušao povratnom loptom pronaći nekoga od suigrača. U tome ne bi uspio da se nije spetljao stoper Young Boysa Wutrich kojemu je lopta pobjegla ispod noge, a tu pogrešku spremno je dočekao Hajrović i preciznim udarcem sa 10-ak metara pogodio mrežu.

Do kraja prrvog poluvremena Dinamo je imao više od igre, no još je samo jednom zaprijetio suparničkom golu. Gavranović se u 33. minuti odlično probio između dvojice gostujućih igrača i dodao Oršiću, no udarac napadača Dinama je bio blokiran.

Momčad Young Boysa u prvom poluvremenu prijetila je isključivo visokim loptama koje su redovito bile plijen Dinamovih stopera.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 52. minuti kada je u sudaru sa Stojanovićem nastradao krilni igrač Young Boysa Sulejmani koji je zbog udarca u glavu morao biti iznesen s travnjaka, a umjesto njega u igru je ušao Assale.

I upravo je novi igrač u sastavu švicarskog prvaka iznudio 11-erac u 63. minuti iz kojega su gosti stigli do poravnanja. Assale se u samom kutu kaznenog prostora uspio okrenuti oko Leovca koji ga je potom zadržao rukama pa je sudac Kuipers pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Hoarau.

Samo dvije minute potom Young Boys je ostvario potpuni preokret. Nakon udarca iz kuta za Dinamo lopta je stigla do Assalea koji je povukao brzi protunapada koji je rezultirao kornerom za Young Boys. Wutrich je u skoku bio uspješniji od Dilavera i uputio loptu prema vratima, a na dva metra od gola na nju je natrčao Hoarau i zakucao ju u mrežu.

Dinamo se mogao vratiti u igru u 71. minuti no slobodni udarac Hajrovića iskosa sa 25 metara odsjeo je na gredi.

Gavranović je u sudačkoj nadoknadi imao dvije velike prilike postići pogodak kojim bi Dinamo barem izbjegao poraz u uzvratu, ali je u trećoj minuti iza 90. bio neprecizan, a dvije minute potom je njegov udarac glavom lako obranio Vaon Ballmoos.

Momčad iz Berna tako će po prvi put igrati u Ligi prvaka, dok će Dinamo ove jeseni nastupati u Europskoj ligi.

Gledaj utakmice na programima Planet sport, na Vip i B.net TV-u!

DINAMO - YOUNG BOYS 1:2 (1:0)

Zagreb, Stadion Maksimir

Gledatelja: 27.000

Sudac: Kuipers (Nizozemska)

Strijelci: 1-0 Hajrović (7), 1-1 Hoarau (64-11m), 1-2 Hoarau (66)

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac (Budimir, 74) - Ademi (Šunjić, 32) - Hajrović, Gojak, Olmo, Gojak, Oršić (Kadzior, 82) - Gavranović

YOUNG BOYS: Von Ballmoos - Mbabu, Wuthrich, Von Bergen, Benito - Fassnacht (Bertone, 84), Sanogo, Sow, Sulejmani (Assale, 55) - Moumi Ngamaleu (Aebischer, 90+3), Hoarau

DINAMO - YOUNG BOYS 1:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider