Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobra partija

Dinamo pobijedio Sevillu i časno ispao: Modri u finišu stisnuli Španjolce i zamalo ih nokautirali

Dinamo je pobijedio Sevillu 1:0 u uzvratnoj utakmici doigravanja za osminu finala Europske lige...

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Europske lige, u uzvratnom dvoboju 16-ine finala na svom su terenu svladali šesterostrukog pobjednika ovog natjecanja Sevillu sa 1-0 (0-0), no kako je u prvom dvoboju prije tjedan dana Sevilla bila bolja sa 3-1 prošla je dalje s ukupnih 3-2. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna igravši rukom u svom 16-ercu.

Dinamo je u uzvratni susret protiv ionako mnogo jače Seville krenuo oslabljen neigranjem dvojice važnih veznjaka, kapetana Ademija i Ivanušeca, a u obrani su nedostajali pouzdani Danac Lauritsen i Perić. U takvoj situaciji iluzorno je bilo očekivati kako se mogu nadoknaditi dva gola zaostatka iz prvog dvoboja otprije tjedan dana.

Dinamo pobijedio Sevillu 1:0 i časno ispao

Tijekom prvog poluvremena Dinamo je pokušavao visokim presingom oduzeti loptu Sevilli na njezinoj polovici terena, a to mu je uspijevalo tek sporadično. Ipak, već u 4. minuti Dinamo je uspio zaprijetiti, Ristovski je uputio dijagonalu s desnog boka u kazneni prostor gostiju prema natrčalom Štefulju, no ubačaj lijevog bočnog zagrebačkog sastava prema sredini 16-erca očistio je Kounde.

Novu prijetnju Dinamo je stvorio u 20. minuti kada je udarac s distance okušao Mišić, lopta je pogodila blok Diega Carlosa i umalo se odbila u mrežu iza Bonoua.

Domaći su tražili kazneni udarac u 34. minuti nakon sudara Gojaka i Diega Carlosa u kaznenom prostoru Seville, no francuski sudac Letexier samo je odmahnuo rukom, a usporena snimka mu je dala za pravo u procjeni.

Jedinu prliku u prvih 45 minuta Sevilla je stvorila u 44. minuti kada se Gomez ubacio u kazneni prostor, ali njegov udarac sa 10-ak metara blokirao je Mišić.

Oršić siguran s 11 metara

Drugo poluvrijeme započelo je dominacijom Seville koja je krenula ambicioznije prema vratima Dinama, pa je tako već u 48. minuti glavom pucao Kounde, no bio je to lak zadatak za Livakovića. Dinamov vratar s još je nekoliko pravodobnih izlazaka sa svog gola držao svoju momčad u igri da bi u 63. minuti, potpuno suprotno slijedu događaja na travnjaku Dinamo dobio kazneni udarac.

Mladi Marko Bulat je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, a ona se od njegova koljena odbila u ruku Acune pa je Letexier pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Oršić.

Vodeći pogodak u kombinaciji s promjenama trenera Kopića, koji je uveo Špikića, Bočkaja i Emrelija, dao je novu snagu Dinamu koji je zagospodario terenom te u 75. i 76. minuti imao dvije izgledne situacije i za drugi pogodak, no udarce Bočkaja i Menala zaustavio je Bonou.

Posljednju priliku kazniti Sevillu za dekadentnu igru u Zagrebu imao je Oršić koji je u 89. minuti sa 20-ak metara pokušao iz poluvoleja, no njegov udarac prohujao je metar pored vratnice.

Sevilla je čak sudačku nadoknadu igrala i s desetoricom jer je zbog dva žuta kartona isključen danski reprezentativac Delaney. 

DINAMO - SEVILLA 1-0 (0-0)

Stadion Maksimir

GLEDATELJA: 11.000

SUDAC: Letexier (Francuska)

STRIJELAC: 1-0 Oršić (65-11m)

DINAMO: Livaković - Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić - Ristovski (Špikić, 62), Tolić (Bulat, 53), Mišić, Gojak (Menalo, 75), Štefulj (Bočkaj, 62) - Oršić, Petković (Emreli, 62)

SEVILLA: Bounou - Montiel (Jesus Navas, 46), Kounde, Diego Carlos (Delaney, 46), Acuna - Rakitić (Jordan, 71), Fernando, A. Gomez - Corona (Torres, 71), Rafa Mir (En-Nesyri, 81), Ocampos

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider