Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bradarićev crveni prelomio

Dinamo s igračem više dotukao Rijeku i izborio veliko finale Kupa s Hajdukom!

U drugom polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa na Maksimiru je trenutni lider HNL-a eliminirao aktualnog prvaka.

Hajduku se u finalu Kupa priključio Dinamo koji je s 3:0 eliminirao Rijeku u polufinalnoj utakmici odigranoj na Maksimiru. Tako će se Splićani i Zagrepčani sastati u finalnoj utakmici koja se igra 23. svibnja u Vinkovcima, s obzirom da je Hajduk prvi izborio finale boljim izvođenjem jedanaesteraca od Lokomotive.

Dinamo je ušao u svoje 21. finale, a u dugoočekivanoj utakmici polufinala razočarala je Rijeka, u čijem sastavu je jedino raspoložen bio Brazilac Heber. Niti Dinamo nije briljirao, pogotovo nakon isključenja kada je Rijeka čak bila bolja s igračem više, no u završnici su stigla dva gola te će se zagrebačka momčad zasluženo protiv Hajduka boriti za 15. naslov u Kupu.

Već u 3. minuti Amir Rrahmani je udarcem glavom pogodio gredu, a Soudani je u 6. minuti uputio opasan udarac koji je prošao tik pored desne vratnice. U 24. minuti Dinamo je poveo nakon brze akcije i proigravanja Marija Gavranovića kojeg je u mrežu iz blizine pospremio Izet Hajrović.

U 47. minuti Riječani su ostali bez isključenoga Filipa Bradarića koji je zbog neopreznog starta zaradio drugi žuti karton. Dojam je da je sudac Mario Zebec prestrogo pokazao drugi žuti kapetanu Rijeke.

U 65. minuti Heber je oduzeo jednu loptu Dinamovim braničima, ali je izglednu kontru upropastio Jakov Puljić, koji se spetljao. 

U 80. minuti Ante Ćorić je sjajnom asistencijom izbacio El Arabija Hillela Soudanija samog ispred vratara, a Alžirac je atraktivno potkopao loptu i lobao Simona Slugu za 2:0. Ćorić, koji je ušao u igru u 65. minuti, u 82. minuti je pored istrčalog Sluge i neodlučnog Darija Župarića uspio proturiti loptu do mreže.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider