Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tvrda utakmica

Dinamo pobijedio Omoniju u Maksimiru: Majer i Jakić slomili Ciprane

Dinamo je pobijedio Omoniju 2:0 u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka…

Nogometaši Dinama stekli su dva gola prednosti za uzvrat u Nikoziji, pobijedivši u utorak na Maksimiru u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka ciparsku Omoniju s 2-0 (0-0). 

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj za 2-0 glavom pogodio Kristijan Jakić. Uzvratni dvoboj je na rasporedu za tjedan dana, 27. srpnja.

Šokirani domaćim porazom na startu Prve HNL od Slaven Belupa, nogometaši Dinama krenuli su u utorak protiv ciparske Omonije po iskupljenje i nastavak puta prema grupnoj fazi Lige prvaka. No, iskusna momčad iz Nikozije pokazala se vrlo čvrstim suparnikom, iako je Damir Krznar na teren poslao najsnažniju postavu koju hrvatski prvak može sastaviti.

Omonia je bila opasnija momčad u prvih 20 minuta. Bivši Dinamov lijevi branič Čeh Jan Lecjaks u devetoj minuti je prisilo Livakovića na prvu obranu, a u 19. minuti je Španjolac Jordi Gomez dobro zaprijetio iz slobodnog udarca s 25 metara, ali je lopta otišla preko grede.

Dinamu je trebalo pola sata i osvježenje s neba u vidu ljetnog pljuska, da bi se domaći igrači trgnuli i ozbiljnije zaprijetili gostujućoj momčadi. Najbolju priliku propustio je Bruno Petković u 36. minuti, kad mu je Ivanušec dodao idealnu loptu na desetak metara, a njegova dva udarca u oba je navrata blokirao Nigerijac Shehu.

Tri minute poslije Dinamo je ostao bez kapetana Arijana Ademija koji se u jednom duelu na sredini igrališta uhvatio za desni kvadriceps i morao je biti iznijet s terena.

Uskoro je došao kraj prvog poluvremena, ali ne i kraj lošim vijestima za Damira Krznara, čiji je igrački kadar ostao ozbiljno osiromašen u 60. minuti, kad je Jordi Gomez ušao čvrsto u Luku Ivanušeca i hokejaškim 'bodičekom' ga složio na travnjak. Ni nakon nekoliko minuta ukazivanja pomoći Ivanušec nije ustao, već je na nosilima odvezen s terena.

No, to nije obeshrabrilo domaću momčad. Štoviše, u preostalom vremenu Dinamo je uspio doći do značajne prednosti za uzvrat.

U 65. minuti Omonijina obrana nije uspjela dobro izbaciti loptu, a Kristijan Jakić je s tridesetak metara glavom poslao sjajno dodavanje prema Lovri Majeru kojeg su gostujući braniči zaboravili. Majer je ušao u kazneni prostor s desne strane, driblingom se oslobodio jednog igrača, krenu prema sredini i s 11 metara svladao Fabiana koji je uspio ispružiti nogu, ali nije mogao zaustaviti udarac.

U 81. minuti Jakić i Majer su zamijenili uloge. Strijelac prvog pogotka našao se na desnoj strani i uputio odličan ubačaj lijevom nogom na sedam metara, gdje je Jakić bio najviši u skoku i glavom svladao brazilskog vratara.

Za razliku od prvog poluvremena, gosti u drugom dijelu nisu uspjeli natjerati Dominika Livakovića ni na jednu intervenciju, a najopasniju akciju izveli su u 58. minuti, kad je Diskerudov opasan udarac s 13 metara završio u bloku.

Damir Krznar može biti iznimno zadovoljan s konačnih 2-0, ali i zabrinut zbog ozljeda Ademija i Ivanušeca. Koliko su one ozbiljne, pokazat će dodatne pretrage.

Dinamo je pred nekoliko tisuća gledatelja na Maksimiru pokazao strpljivost i na kraju dočekao pobjedu koja mu donosi mirnije put prema Nikoziji te dobru podlogu za vjerovanje da će upravo hrvatski prvak nastaviti put u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje.

Pobjednik ovog para u 3. pretkolu Lige prvaka će igrati protiv boljeg iz dvije utakmice poljske Legije i estonskog prvaka Flore, dok će se poražene momčadi preseliti u Europsku ligu i činiti par 3. pretkola tog natjecanja.

Dinamo - Omonia 2-0 (0-0)

Zagreb. Stadion: Maksimir. Sudac: Pawel Gil (Poljska).

Strijelci: 1-0 Lovro Majer (65), 2-0 Kristijan Jakić (81)

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider