Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mađari s(p)retno zabili

Dinamo bez pobjede protiv Ferencvaroša: Nezgodan rezultat uoči uzvrata

U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka nije bilo pobjednika...

Dinamo je protiv Ferencvaroša na Maksimiru odigrao 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Strijelac za Dinamo bio je Dani Olmo dok je za goste izjednačio David Siger.

Uzvrat je u utorak 13. kolovoza na stadionu Groupama Arena u Budimpešti.

Dinamo pred svojim navijačima nije uspio doći do pobjede protiv Ferencvaroša, pa će odluka o prolazu pasti u Budimpešti. Hrvatski prvak je uspio vrlo rano zabiti gol, no igrači Dinama kao da su stali nakon toga i prepustili Mađarima inicjativu. Ferencvaroš je početkom drugog dijela uspio postići gol iz svoje jedine prave šanse na utakmici, a Dinamo nije uspio doći do novog vodstva.

Majstorija Olma rano načela Mađare

Već u 3. minuti udarcem s 16 metara je zaprijetio najskuplji igrač Dinama Olmo, ali je vratar Dibusz bio spreman. No, u 7. minuti izvanredna akcija Oršića i Olma rezultirala je vodstvom Dinama. Oršić je proigrao Danija Olma, a Španjolac je prvo proturio loptu kroz noge braniču Sigeru i potom neobranjivo pogodio sami kut mađarskih vrata. U 45. minuti Hajrovićev pokušaj iskosa završio je u bloku, a u sudačkoj nadoknadi nakon kornera šut glavom Ademija otišao je tik pored vratnice.

Ferencvaroš izjednačio uz dosta sreće

Mađari su puno odlučnije krenuli u drugo poluvrijeme i 59. minuti su izjednačili iz svog prvog opasnijeg naleta prema Dinamovu golu. Na povratnu loptu naletio je Nguen, čiji je šut s desetak metara Livaković obranio, no odbijenu loptu je Siger glavom uputio prema mreži. Netko od Dinamovih braniča je uspio izbaciti loptu, no glavni sudac je procijenio da je ona prešla gol-crtu.

U 65. minuti ogromna prilika za Dinamo - spetljala su se dva mađarska stopera, a lopta je došla do Hajrovića, koji s osam-devet metara pogađa gredu.U 81. minuti Olmo pokušava s desetak metara, vratar Dibusz to odbija, a Gavranović odbijanac ne uspijeva sprovesti u mrežu.

DINAMO - FERENCVAROŠ 1:1

Pred 15.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Raczkowski iz Poljske.

Strijelci: 1:0 Olmo (7), 1:1 Siger (59)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović (Majer, 59), Gojak (Moro, 69), Olmo, Oršić - Petković (Gavranović, 76)

FERENCVAROŠ: Dibusz - Heister, Blažić, Dvali, Lovrencsics - Siger, Škvarka (Ihnatenko, 88), Kharatin - Zubkov, Signevič (Lanzafame, 78), Nguen (Čivić, 83)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider