Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi zapadnog Zagreba

Hit sezone hrvatskog nogometa na vrućem gostovanju: "Bit će vatreno na terenu, ali i na tribinama"

Lider Druge HNL Jarun sutra (srijeda) gostuje u Španskom u okviru šesnaestine finala Kupa ZNS-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra (srijeda) od 16 sati u Španskom se igra derbi zapadnog dijela Zagreba. Prvoplasirana momčad Druge HNL Jarun ide na uvijek vruće gostovanje kod nekoć najuspješnijeg kluba zapadnog dijela hrvatske metropole - Španskog.

Utakmica se igra u okviru 1. kola Kupa Zagrebačkog nogometnog saveza, to je zapravo šesnastina natjecanja jer je postojalo pretkolo, a finalisti stječu pravo nastupa u sljedećoj sezoni Hrvatskog nogometnog kupa. Uzgred rečeno, upravo je Špansko prvi osvajač zagrebačkog Kupa otkako je neovisne Hrvatske.

„To je kvartovski derbi, uvijek zanimljiv, uvijek napet“, kaže Jerko Leko, trener Jaruna i bivši hrvatski reprezentativac.

Derbi zapadnog Zagreba

Jarun je lider 2. HNL, a Špansko je trenutačno četvrtoligaš i drži 10. mjesto u 4. nogometnoj ligi Središte Zagreb podskupina A. Zaključak je jasan: Jarun je izraženi favorit, ali Špančani su prilično napaljeni…

„To je sasvim sportski“, smije se Leko s kojim smo porazgovarali u restoranu na stadionu Jaruna.

gol expired Napadač Barcelone koji obožava hrvatsku obalu poludio na jedno pitanje novinara: "Kako me to možete pitati?" divider

„Nama će ta utakmica dobro doći da neki igrači koji su manje igrali dobiju priliku, ali ne znači da ulazimo opušteno. Svaki poraz malo poremeti atmosferu, neovisno o natjecanju.“

Znači li to da će u Španskom istrčati druga postava?

„Ne, bit će dosta igrača iz udarnog sastava, pogotovo s obzirom na to da neki igrači zbog suspenzija ne mogu igrati protiv Solina u sljedećem kolu 2. HNL. Očekujem da pokažemo kako smo pravi i zbog čega smo tu gdje jesmo. Tako da mislim kako će igrači shvatiti utakmicu maksimalno ozbiljno. To je ono što ja uvijek tražim od momčadi. Nema podcjenjivanja, respektiramo domaćina, ali dolazimo pobijediti i proći dalje“, kaže Leko, koji dodaje da im je u ovom trenutku dobro došla stanka zbog nastupa reprezentacije.

Jarun u jakom sastavu stiže u Špansko

„Kad igraju Vatreni, pauziraju i drugoligaši. Imat ćemo vremena odmoriti se do Solina, tako da će igrati najmanje pet igrača koji su počeli utakmicu protiv Dinama II u prošlom kolu. Bermanec će dobiti priliku na vratima, Spudić će malo odmoriti. Bermaneca sam trenirao u omladinskom pogonu Lokomotive. Dobit će priliku da debitira za Jarun i malo osjeti seniorski nogomet. Pola momčadi će biti igrači koji su manje igrali, ali su igrali. Dakle, bit će to respektabilna ekipa. Želim vidjeti što oni mogu i u kojoj mjeri mogu računati na njih u nastavku sezone. Imat ćemo i jednu prijateljsku utakmicu prije Solina da održimo formu, vjerojatno u utorak, tako da se ti igrači mogu malo i nametnuti.“

Špansko je kliznulo u četvrti ranga natjecanja. Znate li nešto pobliže o momčadi ili što se događa u kubu koji ima blistavu tradiciju, ali i dugogodišnje probleme?

„Znam da su se prošle sezone borili do zadnjeg kola, da je bilo napeto za ostanak u 3. HNL. Znam da su imali neku situaciju s upravom, da se tu nešto često mijenjalo, da je bilo nekoliko struja... Ne ulazim u to, to sam saznao kada mi je sin igrao pionirsku ligu u Španskom. O momčadi malo znam, ali u ovakvim utakmicama je najvažnije da smo mi pravi. Vidjet ćemo snagu protivnika na terenu. Moramo probati izdominirati s obzirom da mislim kako realno imamo veću kvalitetu. Trebali bi biti kvalitetniji, ali to ćemo tek vidjeti. Zna se da se u Kupu nerijetko događaju iznenađenja, toga sam potpuno svjestan i stoga neće biti opuštanja“, poručio je Leko.

Špančani su vrlo dobro krenuli u sezonu, a onda je uslijedio niz negativnih rezultata. Iako nisu u nekoj velikoj formi, nanizali su u prvenstvu četiri utakmice bez pobjede, upisali su tri poraza i remi, tvrde da su iznimno motivirani i da vrijede više od trenutačnog položaja na ljestvici.

"Bit će vatreno na terenu, ali i tribinama"

„Prošlo kolo smo se malo čuvali, bili smo u mislima na Jarun“, u šali poručuje predsjednik Španskog Vinko Bilandžić. 

„Spremi smo za utakmicu, sve su pripreme završene, teren izgleda jako dobro. Bit će prava fešta, spremamo i zakusku nakon utakmice. Jarun igra odlično, imaju nekoliko igrača s dosta velikim potencijalom. Imamo i mi nekoliko igrača koji bi im mogli stvarati probleme. Borit ćemo se pa što bude. Mislim da imamo šansu", podcrtava Bilandžić i nastavlja:

gol expired Nogometaši pate, a čelne ljude kao da nije briga: Poslan apel za veliku promjenu divider

"Očekujemo da će biti vatreno na terenu, ali i na tribinama. Očekujemo dobru posjetu, mnogi su nam najavili dolazak. Pozivam i BBB-e iz Španskog da nam pruže podršku. Vjerujem da će mnogi naši navijači htjeti vidjeti kako ćemo se nositi liderom Druge HNL“, kaže Bilandžić koji ističe da ga još nije napustio entuzijazam što se tiče vođenja kluba.

"Imamo razno-raznih problema, borba je svakodnevna, ali dajemo sve od sebe. Naravno da bi nam dobro došla pomoć. Tko god ima želju uključiti se, dobro je došao. U ovom trenutku omladinska škola nam je prioritet, a za bolju seniorsku momčad trebamo više sredstava. U današnje vrijeme nije ih lako iznaći, no idemo dalje, nećemo se predati", zaključio je predsjednik Španskog.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider