Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrlo važna pobjeda

Hajduk slavio u derbiju kola: Caktaš presudio Osijeku u Gradskom vrtu!

Najzanimljiviji dvoboj 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigran je u Gradskom vrtu.

U derbi utakmici 19. kola HNL-a Hajduk je kao gost pobijedio Osijek s 1:0 pogotkom Mije Caktaša u 49. minuti.

U najzanimljivijem dvoboju prvog kola nastavka sezone Splićani su uspjeli osvojiti sva tri boda i upisati prvu pobjedu u Gradskom vrtu od ožujka 2015. godine dok je Osijek, poznat kao tradicionalna domaćinska ekipa, već četvrti put ove sezone poražen na svom terenu u prvenstvenoj utakmici.

Osječani su nešto bolje otvorili dvoboj, u prvih 15-ak minuta bili opasniji, ali nakon te početne faze igrači Siniše Oreščanina su se pribrali i kako je vrijeme odmicalo Hajduk je bio sve bolji.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, ali vrlo brzo, početkom nastavka, pao je gol koji se pokazao vrijednim sva tri boda. Najprije je Fran Tudor presjekao jednu loptu i dao za Anthonyja Kalika koji mu je vratio povratnu, Tudor je pucao s 15-ak metara, a vratar Marko Malenica sjajno je obranio njegov šut i odbio loptu u korner. Baš iz tog kornera Hajduk je poveo - Adam Gyurcso ga je izveo, Jairo je bio najviši u skoku na prvoj vratnici gdje je proslijedio loptu za Miju Caktaša koji nije imao težak posao.

Osam minuta poslije toga Caktaš je umalo bio asistent za novi pogodak. On je izveo korner, Božo Mikulić je pucao glavom, a Ezekiel Henty s gol-linije izbio loptu i spriječio povećanje vodstva Splićana.

Do kraja utakmice Osijek je taj koji je dominirao u posjedu, ali njihovi napadi bili su uglavnom jalovi i nisu stvorili neku stopostotnu šansu pred golom Josipa Posavca.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider