Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi uvjerljivi

Real slavio protiv Chelseaja u Londonu: Hat-trick Benzeme, asistencija Modrića

Real je pobijedio Chelsea 3:1 u Londonu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka…

Španjolski nogometni velikan Real Madrid načinio je veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu četvrtfinala u Londonu pobijedio Chelsea sa 3-1.

Junak susreta bio je trostruki strijelac Karim Benzema (21, 24, 46), a pogodak za domaćine zabio je Kai Havertz (40).

Luka Modrić je odlično odigrao cijeli susret za Real upisavši asistenciju za drugi pogodak, dok je Mateo Kovačić za Chelsea zaigrao u drugom poluvremenu.

Uzvratni susret je 12. travnja na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Bio je to sudar aktualnog europskog prvaka i najtrofejnije europske momčadi. Real, koji je Ligu prvaka osvojio rekordnih 13 puta, pokušat će se "osvetiti" Chelseaju, koji ga je prošle sezone u polufinalu pobijedio ukupnim rezultatom 3-1. Za nas je ovaj dvoboj posebno zanimljiv jer za "Bluese" igra Mateo Kovačić, a "Kraljevski klub" predvodi Luka Modrić.

Bio je to i povratak Carla Ancelottija na Stamford Bridge, gdje  je vodio Chelsea od 2009. do 2011. osvojivši prvenstvo i FA kup. Ancelotti se vratio na Realovu klupu nakon što je dobio negativan nalaz na COVID-19. Talijanski stručnjak, koji je bio pozitivan 30. ožujka, nije otputovao u London s momčadi, već je stigao u srijedu.

Počelo je "vatreno", Real je već u desetoj minuti imao sjajnu priliku, Vinicius Junior je primio sjajan pas u kaznenom prostoru, pucao je, ali i pogodio prečku. Uzvratio je Reece James u 15. minuti, no njegov pokušaj je spriječio Thibaut Courtois sjajnom obranom.

"Kraljevski klub" je poveo u 21. minuti. Vinicius i Benzema su odigrali dvostruko proigravanje, Brazilac je ubacio, a francuski napadač glavom zabio za 1-0. Samo tri minute kasnije Benzema je glavom pogodio za 2-0, a ovoga puta sjajno mu je asistirao Luka Modrić.

Europski prvak se vratio u život u 40. minuti. Jorginho je poslao odličan centaršut u šestnaesterac, a Kai Havertz izbliza glavom svladao Courtoisa. U posljednjim trenucima prvog dijela Benzema je mogao zabiti i treći pogodak, no pucao je pored gola.

Tek što se krenulo u nastavak Benzema je zabio i treći gol iskoristivši ogromnu pogrešku vratara Edouard Mendyja. Jedinica "Bluesa" je ničim izazvana dala loptu Benzemi u noge dok je bio daleko izvan vrata, a Francuz je samo ubacio u praznu mrežu. Bio je to njegov četvrti "hat trick" u Ligi prvaka.

"Bluesi" su mogli smanjiti u 69. minuti, no Romelu Lukaku nije bio precizan, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Mason Mount, ali lopta je otišla iznad prečke.

U posljednjim trenucima susreta akcija Kovačić - Lukaku - Ziyech završila je opasnim udarcem Marokanca, ali pored gola.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

PRVE UTAKMICE

Chelsea - Real Madrid 1-3 (Havertz 40 / Benzema 21, 24, 46)
Villarreal - Bayern Munchen 1-0 (Danjuma 8)

Igrano u utorak:
Manchester City - Atletico Madrid 1-0 (De Bruyne 70)
Benfica - Liverpool 1-3 (Nunez 49 / Konate 17, Mane 34, Diaz 87)

UZVRATNI SUSRETI

Utorak, 12. travnja:
Real Madrid - Chelsea (3-1)
Bayern Munchen - Villarreal (0-1)

Srijeda, 13. travnja:
Liverpool - Benfica (3-1)
Atletico Madrid - Manchester City (0-1)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider