Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav peh

Nunez nanio Ajaxu prvi poraz ove sezone u Europi i eliminirao ga iz Lige prvaka

Benfica je pobijedila Ajax u Amsterdamu i s ukupnih 3:2 otišla u četvrtfinale Lige prvaka.

Nogometašima Benfice jedan je udarac unutar okvira bio dovoljan za pobjedu na Johann Cruyff Areni u Amsterdamu protiv domaćeg Ajaxa pa je nakon lisabonskih 2-2 portugalska momčad s ukupnih 3-2 izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

 

Za slavlje Benifice u Amsterdamu zaslužan je Darwin Nunez koji je u 77. minuti nakon slobodnog udarca glavom poslao loptu u mrežu. Ajaxu je ovo bio prvi poraz u tekućoj sezoni Lige prvaka i odmah je značio eliminaciju. U prvoj utakmici bilo je 2:2.

gol expired Atletico slavio protiv Manchester Uniteda: Lodi šokirao Old Trafford i odveo Madriđane u četvrtfinale divider

 

Ajax dominirao, ali...

Ajax je bio nadmoćan cijelu utakmicu, ali prokletstvo domaće utakmice u nokaut fazi Lige prvaka, koje traje već 26 godina, još nije razbijeno.

"Kopljanicima" je u ovoj utakmici presudila neefikasnost, kako u završnici, tako i u kreiranju izglednih prilika. Konačna statistika je pokazala čak 16 udaraca Ajaxaovih igrača, a samo četiri Benfice. No, domaća momčad je unutar okvira poslala samo dvije lopte, obje u prvom poluvremenu. Portugalci do 77. minute, a ni nakon nje, nisu poslali loptu koja bi zahtijevala intervenciju domaćeg vratara Onane. Ona jedan koja jest, bila im je dovoljna za veliku pobjedu.

gol expired Navijači Atletico Madrida provocirali Ronalda na njegovom stadionu: Pogledajte što su mu vikali divider

Benfica se odlično branila u zadnjoj trećini, a kad je obrana i popustila, tu je bio grčki vratara Odisseas Vlachodimos. U 35. minuti je svoj šut iz daljine okušao Anthony, ali je Vlachodimos bio priseban.

Minutu poslije njegova je obrana bila još impresivnija. Ryan Gravenberch je poslao loptu pod gredu, ali grčki vratar je sjajno reagirao i spriječio pogodak.

Benfica kaznila domaćina iz jednog prekida

U drugom poluvremenu su se nizale akcije pred vratima gostiju, ali bez konkretne završnice. Najbliži je pogotku bio Anthony u 62. minuti, ali je njegov udarac glavom otišao malo iznad grede.

gol expired Cristiano poludio na slovenskog suca, ganjao ga po terenu s uzdignutim rukama pa sprdao poslije gola Atletica divider

Jedan prekid bio je dovoljan gostima da dođu do pogotka koji će ih odvesti u četvrtfinale. S desne strane je ubacio Grimaldo na visinu peterca. Urugvajac Darwin Nunez nadskočio je domaćeg vratara Onanu, koji je izašao u pokušaju boksanja. i glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to njegov četvrti gol u utakmicama Lige prvaka u ovoj sezoni.

Koliko god se trudili, nogometaši Ajaxa do kraja utakmice nisu uspjeli sastaviti akciju iz koje bi došli do izjednačenja, a time i do produžetka pa je Benfica zasluženo proslavila plasman među osam najboljih europskih klubova koji će nastaviti natjecanje za "trofej s velikim ušima".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider