FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tenk u dvorištu

''Životinje'': Supruga svjetskog prvaka Usika pokazala fotografiju njihove kuće nakon povlačenja Rusa

Kuća obitelji Usik nalazila se u mjestu iz kojeg je protjerana ruska vojska kraj Kijeva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ofenzive ukrajinske vojske te kasnijeg povlačenja ruskih snaga iz okolice Kijeva, jedno od mjesta koje je oslobođeno bio je i Vorzel. Radi se o malom mjestu kraj Irpina, praktički grada-heroja obrane Kijeva koja je baš na tom mjestu zaustavila prodor agresora.

U Vorzelu kuću ima i obitelj Usik, a fotografiju iz dvorišta objavila je na Instagramu Katarina, supruga teškaškog, svjetskog, boksačkog prvaka Oleksandra.

''Ruski svijet! Evo došao i meni. Uništili su sve, kao uvijek. Životinje'', napisala je na Instagram storyju Katarina.

Slučajno ili namjerno, u dvorištu kuće bio je neko vrijeme na položaju ruski tenk. Javili su im susjedi koji su ostali. Prije nekoliko dana Usik je ukrajinskim medijima rekao:

''Znam da su nam bili u kući. Srušili su vrata, izvlačili iz kuća neke naše susjede. Ne znam što se sve događa tamo.''

Usik iz Kijeva stigao u Prag

Svjetski prvak koji drži pojaseve WBO, WBA, IBF i IBO boksačkih organizacija nedavno je napustio Ukrajinu kako bi se mogao početi pripremati za veliki revanš protiv Anthonyja Joshue.

Usik se nakon izbijanja rata vratio u Kijev gdje se pridružio teritorijalnoj obrani, no s boksačkim će rukavicama i mikrofonima svjetskih medija ispred sebe više pomoći svojoj napadnutoj zemlji nego s puškom u ruci.

''Za mene je onaj tko podržava rat šizofren, bolestan čovjek. I ja sam uzeo oružje u ruke, ali to ne znači da sam ga želio upotrijebiti. Uz pomoć sporta mogu bolje širiti naše poruke mira. Zbog toga će borba protiv Joshue za mene biti posebna'', rekao je prvak koji kaže da Vladimiru Putinu ne želi ništa poručiti.

''Nemam mu što reći, ne zanima me.''2

Dogovora o revanšu još nema

Revanš protiv Joshue trebao bi se dogoditi početkom ljeta. Spominje se kraj lipnja i Saudijska Arabija kao favorit za dobivanje domaćinstva, ali Usikov agent je ovaj tjedan poručio kako njegov klijent, koji se nalazi u Češkoj, još nije krenuo u prave pripreme jer dogovora oko borbe još nema nema.

gol expired Bivši svjetski prvak ubijen u ruskim napadima na Mariupolj, imao je samo 30 godina divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider