FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Adesanya ostao kralj srednje kategorije: Whittaker u revanšu promijenio taktiku, ali nije mogao ishod

Israel Adesanya pobijedio je Roberta Whittakera na UFC-u 271 i obranio svoj pojas u srednjoj kategoriji peti put.

Neprikosnoveni prvak srednje kategorije Israel Adesanya pobijedio je Roberta Whittakera u njihovom revanšu na UFC-u 271 jednoglasnom sudačkom odlukom te nastavio vladati ovom divizijom najbolje svjetske MMA organizacije.

Australac je ovaj put promijenio taktiku, izdržao tri runde više, ali nije mogao promijeniti ishod njihovog prvog okršaja ni u uzvratu. Bivši prvak Whittaker dokazao je ostatku srednje kategorije kako bi vjerojatno i dalje bio prvak da Adesanye nema, ali prvak mu je još jednom pokazao kako je trenutačno puno bolji od njega.

Whittaker mu u pet rundi ove borbe nije mogao ama baš ništa! Za razliku od prvog okršaja bio je puno oprezniji, možda preoprezan i nešto je bolje izgledao u udaračkim razmjenama, ali i takav je završio na dupetu u prvoj rundi poslije jednog direkta prvaka, a u malobrojnim trenucima kad bi uspio staviti svoje šape na Adesanyu, nije mu mogao ništa u hrvačkim dionicama.

Adesanya nastavlja kročiti kroz ovu kategoriju UFC-a prema statusu koji je nekoć uživao legendarni Anderson Silva. Aktualnom prvaku ovo je 11 uzastopna pobjeda u ovoj kategoriji, a slavni Brazilac ih je imao čak 13 zaredom…

Sljedeći je izgleda Jared Cannonier, koji se pobjedom protiv Dereka Brunsona par sati ranije prometnuo u Adesanyinu buduću žrtvu.

Muay Tai Tuivasa popio najslađe pivo u karijeri

Čudesna izvedba Taija Tuivase! Nokautom u drugoj rundi srušio je kralja nokauta Derricka Lewisa, ostvario najveću pobjedu svoje karijere te napravio ogroman skok na ljestvici izazivača teške kategorije. Poslije tri poraza zaredom u UFC-u, pobijedio je peti put u nizu i sad malo ljudi stoji između njega i napada na titulu.

Prije ove borbe njih dvojica imali su zajedno 33 nokauta u karijeri pa je bilo jasno kako ova borba neće ići do kraja, iako smo strahovali kako ćemo ostati bez atraktivne završnice poslije prve runde. Naime, u prvom dijelu borbe, ova dva bombardera su – hrvali?!

Lewis je imao Tuivasu na leđima i nekoliko puta uzdrmao šakama na podu, ali Australac se izvukao i do kraja runde nastavili su izmijenjivati udarce na nogama. Nešto lošija prva runda nije uzdrmala novu teškašku zvijezdu jer je u drugoj Lewisu pokazao kako je novi nokauter stigao u UFC.

U nekoliko divljih izmjena uspio je nekoliko puta šakom u bradu olabaviti Amerikanca. Crna zvijer je izdržala još kratko na nogama, ali ubrzo je naletila na još jedan lakat, pala na tlo i sudac je prekinuo borbu. Svoju najveću pobjedu karijere Tuivasa je proslavio, jasno, uz pivo iz cipele, popularni "shoey", valjda najslađi koji je ikad u životu odradio.

Konobar, meni pivo iz cipele, daj curi što će...

Cannonierov lakat zaustavio Brunsonov niz

Kakvu ludnicu pružili su Jared Cannonier i Derek Brunson u eliminacijskoj borbi za sljedećeg izazivača u srednjoj kategoriji UFC-a. Brunson je odlično otvorio borbu, u prvoj rundi dominirao Cannoniera na tlu i imao ruku "pod bradom“, ali trećeg izazivača srednje kategorije spasio je gong. No, u drugoj se Cannonier sjajno oporavio i zaustavio niz svog suparnika od šest uzastopnih pobjeda.

Brunson se ohrabren prvom rundom opustio u drugoj, ali u jednom klinču uz ogradu naletio je na Cannonierov lakat i tu su započeli njegovi problemi. Počeo je teturati po oktogonu, ali Cannonier ga je uhvatio tok je još hvatao svijest, oborio na tlo i završio tehničkim nokautom.

Čini se kako se Cannonier potpuno oporavio poslije poraza od Roberta Whittakera i drugom uzastopnom pobjedom vratio izgubljeni status prvog sljedećeg izazivača za pojas srednje kategorije. Brunson do večeras nije izgubio skoro četiri godine, ali još će malo morati pričekati priliku za pojas.

Četiri brutalna lakta Cannoniera

 

Imamo li novog Charlesa Oliveiru?

Brazilski majstor Renato Moicano u drugoj rundi natjerao je Alexa Hernandeza na predaju te slavio treći put u četiri borbe otkako se prebacio u laku kategoriju. Ovo mu je bilo najveće ime otkako je otišao kategoriju više i druga uzastopna pobjeda, a Hernandezu treći poraz u zadnjih šest borbi.

Prva runda bila je tijesna, tako su barem na startu druge runde tvrdile društvene mreže, ali dojam je kako ju je na svoju stranu odnio Brazilac rušenjem i kontrolom na tlu. Zaostatak na karticama natjerao je američkog borca na neoprezan ulazak u drugu rundu, a Brazilac je to iskoristio i sredinom druge dionice borbe uzdrmao ga serijom krošea i pao na njega.

U parteru mu je brzo uzeo leđa i zavukao kuke oko tijela, ali nije uspio zavući ruku pod bratu Hernandeza. Ipak, pritisak na čeljust je bio dovoljan i Hernandez je ubrzo tapkao. Brazilac je možda novo ime u "kraljevskoj kategoriji", ali način na koji se prebacio iz perolake strašno podsjeća na onaj aktualnog prvaka Charlesa Oliveire, obojica su Brazilci, obojica majstori BJJ-a i muay thaija...

Kroše u glavu, ruka pod bradu i doviđenja

Veteran srušio dva rekorda na licu mlade nade

Sjajni Bobby Green tri runde stajao je iza svog direkta i s distance boksao s Nasratom Haqparastom te na kraju uvjerljivo slavio na sudačkim karticama. Poslije Ala Iaquinte dodao je još jedno zanimljivo ime na svoj životopis te pobijedio drugi put zaredom, a njemačkom borcu priuštio drugi poraz u nizu.

Veteran Green rano u prvoj rundi postao je rekorder po broju značajnih udaraca u povijesti lake kategorije UFC-a. Uputio je gotovo tri puta više udaraca od svog suparnika u prvoj dionici borbe i pun samopouzdanja zagazio u drugu rundu.

Istim tempom nastavio je gađati Nijemca i u preostale dvije te mu potpuno raskrvario lice. Do kraja borbe skinuo je i vlastiti rekord po broju pogođenih udaraca u glavu u jednoj UFC borbi te se sa stilom vratio na mapu u lakoj kategoriji. Posljedično je malo usporio Haqparasta koji je krupnim koracima grabio u istom smjeru, ali čini se kako mu je potreban novi zalet.

Boksačka škola Bobbyja Greena

UFC 271, glavni program:

  • Israel Adesanya vs Robert Whittaker - srednja - jednoglasna sudačka odluka
  • Derrick Lewis vs Tai Tuivasa – teška - nokaut u 2. rundi
  • Jared Cannonier vs Derek Brunson – srednja - TKO u 2. rundi
  • Alex Hernandez vs Renato Moicano – laka - predaja u 2. rundi (RNC)
  • Bobby Green vs Nasrat Haqparast - laka - jednoglasna sudačka odluka
     

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider