FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tri nokauta i gušenje

VIDEO: Bijesni Smith ugušio Spanna u prvoj rundi i nastavio ga vrijeđati poslije prekida pa prozvao Rakića

Anthony Lionheart Smith slavio je treći put zaredom, vratio se među izazivače za pojas i zatražio revanš s Rakićem.

Okršaj Anthonyja Smitha i Ryana Spanna u poluteškoj kategoriji opravdao je status glavne borbe večeri već od samog starta, a na kraju je slavio "Lionheart“ gušenjem već u prvoj rundi sjajnog UFC-ovog Fight Nighta u Las Vegasu.

Smith je uzdrmao Spanna rano na početku uvodne runde i poslije nekoliko izmjena u parteru uspio se dočepati njegovog vrata te ga uspio zadaviti. Kao da mu pobjeda nije bila dovoljna jer je nastavio nešto govoriti Spannu poslije prekida, Spann je ponovo krenuo na njega, međutim osiguranje i oba kuta uskočili su između njih dvojice i razdvojili ih.

Smith je u intervjuu poslije objasnio zašto je bio tako ljutit i rekao da je to jer ga stalno omalovažavaju u javnosti te poslije toga prozvao Aleksandra Rakića i zaželio revanš. Srpski borac se ubrzo javio na Twitteru i odgovorio mu "slobodan sam u prosincu.“

Smithu je Rakić bio posljednji poraz u karijeri, a poslije njega nanizao je tri sjajna poluteškaša, Clarka, Crutea i sad Spanna te se vratio u najuži krug izazivača za pojas Jana Blachowicza.

Cutelaba nanio Clarku najteži poraz u karijeri

U posljednje dvije borbe glavnog programa na red su konačno došli poluteškaši, oko kojih je ovaj event i sastavljen, a Ion Cutelaba vrlo dominantno pobijedio je Devina Clarka jednoglasnom sudačkom odlukom. Moldavac je sredinom prve runde oborio svog suparnika desnim svingom pa ga ostatak runde mrcvario na podu i uzeo prvu dionicu borbe vrlo uvjerljivo.

Druga runda nije donijela baš nikakvu promjenu, Cutelaba je ponovo oborio svog suparnika već pri početku runde i pao u full-mount. Clark je uspio preživjeti te se pridići natrag na noge do kraja runde međutim uz veliku štetu.

gol expired VIDEO: Na čelu mu vidljivo bujao veliki hematom, ali i s tom ozljedom je nokautirao protivnika divider

Činilo se kako će Clarkov kut prekinuti borbu uoči posljednje runde, ali Amerikanac je ipak ostao boriti se do kraja, ali možda bolje da nije jer mu je Cutelaba i u trećoj rundi uspio montirati full-mount. Apsolutno najveći uspjeh Clarku u ovoj borbi bila je činjenica što je dočekao kraj na nogama.

Brazilka se vratila pobjedama protiv debitantice

U jedinoj ženskoj borbi glavnog programa večeri Ariane Lipski dočekala je debitanticu Mandy Bohm i pobijedila ju jednoglasnom sudačkom odlukom poslije tri runde u muha kategoriji. Njezinu sjajnu udaračku večer obilježio je nokdaun u drugoj rundi.

Njemica iz Gelzenkirchena, kojoj je ovo bila premijera u UFC-u, završila je na podu i u posljednjoj rundi, Lipski je agresivno krenula po prekid, međutim Bohm je zakopčala noge u gard i preživjela i to. Posljednju minutu borbe Brazilka je odradila na rutinu te prekinula svoj niz od dva uzastopna poraza i nanijela Bohm njezin prvi u profesionalnoj karijeri.

Lipski rušila Bohm u trećoj rundi

Treća borba glavnog programa, treći nokaut

U trećoj borbi glavnog programa pao je i treći nokaut, a autor je bio Arman Tsarukyan u prvoj rundi borbe u lakoj kategoriji protiv Christosa Giagosa, njegov prvi u četvrtoj borbi u UFC-u. Giagos je već u prvoj rundi naletio na lijevi kroše i završio na podu uz žicu, Tsarukyan je skočio na njega i nemilosrdno ga nastavio udarati na podu, a sudac nije imao izbora i morao je prekinuti borbu. Giagosu je ovo bila 10 borba u UFC-u i peti poraz, a Tsarukyan je za sljedećeg suparnika poželio Dana Hookera.

Tsarukyanov ekspresan nokaut

Manessa spasilo zvono pa nokautirao Gravelyja

Borci koji su ušli kao zamjenska borba u glavni program, Nate Maness i Tony Gravely, pružili su fantastičnu borbu u bantam kategoriji. Graverly je bio pred pobjedom kada je brutalno nokautirao Manessa na samom kraju prve runde, no u tom se trenutku oglasilo zvono.

Maness se nekako uspio sabrati i onda u drugoj rundi na sličan način uzvratio i slavio tehničkim nokuatom. Udarci u tijelo pa desni kroše bili su previše za Graverlyja koji je pao na pod i nije se mogao braniti.

Bila je to treća pobjeda u UFC-u za Manessa i to kakva, nakon nevjerojatnog povratka poslije njegovog prvog nokauta u životu kojeg je preživio zahvaljujući zvonu.

Manessov nokaut protiv Gravelyja

Buckley s hematomom na čelu nokautirao Arroya

Nokauterska senzacija Joaquin Buckley, vlasnik jednog od najboljih nokauta u MMA-ju uopće, vratio se pobjedama nokautiravši Antonija Arroya u trećoj rundi. Poslije iznenađujućeg poraza od Alessija Di Chirica u siječnju uspio se vratiti nazad na pobjednički kolosijek jedino kako zna – nokautom.

Poslije pet njegovih borbi u najjačoj svjetskoj promociji slobodne borbe još čekamo prvu sudačku odluku. Ovaj put se činilo kako će ova borba otići do kraja, međutim u trećoj rundi uspio je pogoditi Arroya desnim krošeom iza uha pa ga završio na tlu. Buckley je u borbi zaradio veliki hematom na čelu, međutim to ga nije omelo da dođe do svoje 13 pobjede u MMA karijeri.

Pogledajte Buckleyjev nokaut u trećoj rundi

UFC Fight Night, glavni program:

Anthony Smith pobijedio Ryana Spanna - gušenje 

Ion Cutelaba pobijedio Devina Clarka - jednoglasna sudačka odluka

Ariane Lipski pobijedila. Mandy Bohm - jednoglasna sudačka odluka

Arman Tsarukyan pobijedio Christosa Giagosa - tehnički nokaut

Nate Maness pobijedio Tonyja Gravelyja - tehnički nokaut

Joaquin Buckley pobijedio Antonija Arroya - nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider