FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bio jedan od favorita

Suze u posljednjoj borbi: Ivan Kvesić ipak ostao bez medalje na Olimpijskim igrama!

Ivan Kvesić nije se uspio plasirati u polufinale Olimpijskih igara.

Posljednjeg dana karate programa Hrvatska je imala posljednju priliku za medalju na Olimpijskim igrama. U kategoriji preko 75 kilograma nastupao je naš jedini predstavnik u ovom sportu u Tokiju, Ivan Kvesić.

Naš borac je aktualni svjetski prvak iz 2018. i bio je jedan od favorita za medalju, no dva poraza u 2. i 3. kolu bila su presudna da ostane bez sna. Ivan nije uspio doći do polufinala koje je nosilo sigurnu broncu.

Za polufinale je trebalo biti među prva dva u skupini od pet karataša koji su se borili svaki sa svakim. Naš je borac bio u nešto lakšoj skupini, ali još se jednom potvrdilo kako na olimpijskim igrama nema lakih protivnika.

Krenulo sjajno, a onda porazi

Kvesić je u prvoj borbi pobijedio Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije s 3:2. Zanimljivo, nakon tog poraza Saudijac se s remijem i dvije pobjede plasirao u polufinale što je bilo iznenađenje za sve i taj je rezultat ostavio Hrvata bez medalje već nakon tri od četiri kola.

Suci, ozljeda i kraj

U drugom kolu je Ivan izgubio od Indijca Sajada Ganjzadeha s 3:1 nakon što mu suci nisu priznali udarac nogom u glavu pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe.

U toj je borbi Ivan ozlijedio rame s kojim je imao već problema, a sve je to naplaćeno u odlučujućem meču.

U trećem je kolu Ivan doživio neočekivani poraz od Kanađanina Daniela Gaysinskog s čak 4:1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat. To je bilo presudno da Hrvatska ostane bez nove medalje

U posljednjem je kolu Kvesić očekivano pobijedio Amerikanca Briana Irra s 3:1. Na kraju je Ivan ostao bez medalje i prije te posljednje borbe koju je naš borac završio u suzama.

Rezultati:

1. borba: Ivan Kvesić - Tareg Hamedi 3:2

2. borba: Ivan Kvesić - Sajad Ganjzadeh 1:3

3. borba: Ivan Kvesić - Daniel Gaysinsky 1:4

4. borba: Ivan Kvesić - Brian Irr 3:1

Teške kvalifikacije

Kvesić je bio sudionik olimpijske kategorije +75 kg, koja je nastala spajanjem poluteške (-84 kg) i teške kategorije (+84 kg), dviju tradicionalnih kategorija u karateu na EP i SP.

Kvalifikacijski ciklus za izravni plasman u Japan trajao je dvije godine kroz 22 turnira koja su se bodovala za konačan učinak. Kvesić je jedini od naših natjecatelja koji je izborio izravni plasman.

Dodatne kvalifikacije održane su u Parizu polovicom lipnja, u kojima je bilo neophodno čak osam ili devet borbi u jednom danu za završni plasman na OI. Na tom turniru Hrvatska nije izborila dodatnu mogućnost za nastup u Tokiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider