Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ništa nije štimalo...

Katastrofalno otvaranje olimpijskih kvalifikacija: Acin Brazil razmontirao Hrvatsku u Spaladiumu!

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre nije dobro počeo za našu reprezentaciju.

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Brazila u svojoj prvoj utakmici na olimpijskom kvalifikacijskom turniru. U Spaladium Areni su Brazilci, čiji je izbornik Aleksandar Petrović, deklasirali našu reprezentaciju sa 94-67.

Ništa nije štimalo u igri naše reprezentacije. U obrani je dosta curilo, Brazilci su postigli previše lakih koševa dok u napadačkom segmentu nisu odveć raspoloženi bili naši glavni aduti Bojan Bogdanović i Mario Hezonja.

Brazilci su se pokazali kao odlična momčad koja je vodila od samog početka susreta, a početkom treće četvrtine njihova prednost je iznosila 15 koševa razlike (49-34).

Brazilci su nemilice punili hrvatski koš i na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je 22 razlike (81-59), a dvije minute prije kraja narasla je na katastrofalnih 30 razlike.

Kod Hrvatske je prvo ime bio Bojan Bogdanović s 16 ubačaja i tri trice, a Roko Leni Ukić je zabio 13 koševa. Brazilce su predvodili Rafael Hettsthaimer (20) i Bruno Cabocio (17).

Poraz na startu kvalifikacija ne mora nužno biti tragičan, jer prilike za popravni ima, ali brine lakoća s kojom su nam Brazilci nanijeli katastrofalan poraz.

Hrvatska u četvrtak igra sa Tunisom, a u drugoj skupini je Meksiko svladao Rusiju s 72-64. Prve dvije od tri momčadi iz svake skupine idu u polufinale koje se igra u subotu, dok je finale u nedjelju.

Samo pobjednik turnira u Splitu ide na Olimpijske igre.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider