Košarka
SPORTOVI
Košarka
izvan sebe je

Puklo između legendarnog dvojca, možda i najvećeg u sportskoj povijesti? Pippen poludio na Jordana!

Među nezadovoljnima dokumentarnom serijom našao se i Scottie Pippen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne stišavaju se reakcije na The Last Dance, dokumentarnu seriju o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima koja je, u nedostatku utakmica, postala jedna od glavnih tema u svijetu sporta.

Svaki detalj pomno se analizira, od pizze koju je Jordan pojeo pa do njegova odnosa sa suigračima, protivnicima i ostalim akterima. Nisu svi sretni s dokumentarcem, primjerice Jordanov bivši suigrač Horace Grant, koji je javno prozvao MJ-a.

Među nezadovoljnima je, prema pisanju američkih medija, i Scottie Pippen, Jordanov najbliži suradnik, Robin njegovu Batmanu, s kojim je činio možda i najpoznatiji dvojac u sportskoj povijesti.

gol expired Zaboravljena golčina čuvenog Brazilca: Prije točno 15 godina umirovio je golmana savršenim udarcem divider

ESPN-ov David Kaplan ustvrdio je da je Pippen jako ljutit, čak i izvan sebe zbog načina na koji je prikazan. Navodno mu je najviše zasmetalo što ga je Jordan u jednom trenutku prozvao sebičnim zbog odgađanja operacije gležnja .

Jordan je Pippena nazvao sebičnim u drugoj epizodi nakon što je odgodio operaciju gležnja sve do početka sezone 1997-98 zbog sukoba s čelnicima kluba oko novog ugovora zbog čega je pauzirao dva mjeseca. Nije mu se svidjelo niti kako su prikazani njegovi problemi s migrenom u finalu Istočne konferencije 1990. godine.

Iako se Pippenove kvalitete i zasluge kroz seriju ne dovode u pitanje, tu su i mnogi suptilni detalji koji mogu dovesti i do drugačijih zaključaka.

''Jordanov brend uključen je u ovo, dakle Jordana se puno toga pitalo u vezi sa serijom. Ne vidite Pippena da promovira uokolo seriju, ide na podcaste i intervjue. To je zanimljivo i mislim da puno toga otkriva o odnosu Michaela i Pipa. Žao mi je Pippena, trebao je biti prikazan drugačije i dobiti više zasluga", smatra Jay Williams, televizijski analitičar i nekoć perspektivni košarkaš čiju je NBA karijeru nakon jedne sezone prekinula prometna nesreća.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider