Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sve rekao u tri rečenice

Svijet mu se divi, zemlja je u transu, a otac nije šokiran: ''Bilo je nevjerojatno za gledati''

Već sad uspoređuju ga s najvećim europskim košarkašima, a da se radi o posebnom talentu, svjedoči i nevjerojatna partija u četvrtfinalu Eurobasketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I oni koji površno prate košarku zasigurno su već čuli za Luku Dončića. 18-godišnje ''čudo od djeteta'' odigralo je svoju najbolju reprezentativnu utakmicu kad je to najviše trebalo, u četvrtfinalu Eurobasketa protiv Latvije.

Njegov otac, Saša Dončić, bio je oduševljen i ponosan načinom na koji je njegov sin odveo Sloveniju do polufinala, ali ne i šokiran.

''Uopće me nije iznenadilo. Luka je imao sjajnu sezonu u Real Madridu i došao je na Eurobasket s velikom voljom i željom da uspije u vrlo zdravom i sretnom okruženju. Goran Dragić mu puno pomaže, kao i trener Igor Kokoškov koji radi odličan posao'', rekao je za Mundo Deportivo.

Dončić senior pohvalio je i svoju reprezentaciju zbog uspjeha da se plasira među četiri najbolje momčadi u Europi.

''Prije svega, želim reći da je to bila najbolja utakmica Eurobasketa. Bila je nevjerojatna za gledati, pogotovo što se tiče spektakularnih šuteva u napadu, ritma, ali i strasti i živaca između te dvije momčadi. I velika pobjeda za Sloveniju'', rekao je Saša Dončić.

Pred Slovencima je polufinale sa Španjolskom i utakmica u kojoj bi mogli ispisati povijest.

''Španjolska je pojedinačno bolja i ima bolje igrače, ali Slovenija je bolja momčad. Ne mogu isključiti slovensku pobjedu. Osobno bih volio da u finalu igraju Slovenija i Srbija'', izjavio je Dončićev otac.

Slovenija je na omjeru 7-0, kao i Španjolska, no samo jedna reprezentacija nastavit će put prema titulu bez poraza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider