Košarka
SPORTOVI
Košarka
"kada je trebalo..."

Tužna sudbina legende BiH košarke: Apsolutni rekorder radi kao dostavljač kruha da bi preživio

Košarkaška legenda Bosne i Hercegovine radi kao dostavljač kruha u rodnom Mostaru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni BiH košarkaš Samir Lerić našao se u središtu tamošnje javnosti, ali i javnosti u cijeloj regiji nakon što je "uhvaćen" kako u rodnom Mostaru dostavlja pekarske proizvode i od toga živi.

"Ne mogu reći da je ovo posao koji laska, ali se ovog posla ne sramim. Radim pošteno, kakav sam bio i u sportu, sada sam ovdje", rekao je 47-godišnji Lerić za Avaz.

gol expired Pojačanje iz Bayerna: Kramarića će voditi trener slavnog prezimena divider

Dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nosio je 12 godina, oblačio ga više od 100 puta, što je rekord, a igrao je i na čak pet završnica europskih prvenstava.

"Normalno da bih volio raditi nešto u sportu, košarci, ali od toga zasad nema ništa. Posljednji angažman imao sam u mostarskom Studentu, ali liga je stala u ožujku i pitanje je kada će se nastaviti", rekao je Lerić i nastavio.

"Iskreno, čak i da liga počne u rujnu, teško da se ponovno mogu vidjeti u košarci, barem u našim okvirima. Kvaliteta je slaba, uvjeti također, mislim da smo prije 20 godina bili bolji! Pored toga, korona je uništila mnogo firmi od kojih su klubovi egzistirali", otkrio je Lerić.

gol expired Srpski nogometaš slavio trofej pjevajući veliki hit hrvatske grupe uz koji inače slave Hrvati divider

Iz kluba koji je spašavao kao igrač i trener, KK Bosne, nema više nijednog poziva, a još manje iz BiH saveza.

"Kada je trebalo gasiti požare, Lera je bio dobar, a kada treba ne vratiti uslugu, nego jednostavno ispoštovati ono što je normalno i realno, nikoga nema. Međutim, ovo ne znači da bilo kome nešto prigovaram ili nekoga kritiziram, jednostavno stvari prezentiram onakve kakve jesu", kaže Lerić.

Novim poslom bavi se desetak dana.

gol expired Emotivna Ronaldova objava nakon velikog slavlja: Objavio fotku i posebnu posvetu divider

"Slao sam upite i javljao se na razne adrese. Ljudi iz Klasa su mi se javili i hvala im na tome. Posebno mi je drago što je riječ o domaćoj firmi. Košarkašku karijeru prošao sam bez mrlje, barem ja tako mislim, a tako će biti i u ovom poslu. Sve što počnem, to i završim, bez obzira na to je li riječ o sportu ili nečemu drugom", zaključio je Lerić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider