Košarka
SPORTOVI
Košarka
osma pobjeda zaredom

Markota uništio Cedevitu i doveo Cibonu na korak od naslova: Dvoranom se orilo "MVP, MVP"

Damir Markota predvodio je Cibonu do treće pobjede u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone poveli su s 3-0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske nakon što su na "gostovanju" kod Cedevite slavili sa 76:65!

Vukovima nedostaje još samo jedna pobjeda da prekine dominaciju Cedevite i po prvi put nakon 2013. godine osvoji naslov prvaka Hrvatske.

Cibona je zasluženo stigla i do treće pobjede, vodivši gotovo cijelu utakmicu u Domu sportova i sada ih samo još jedna pobjeda dijeli od naslova prvaka.

Damir Markota odigrao je utakmicu koju će jako dugo pamtiti, te je ponio epitet igrača utakmice. Za 33 i pol minute na parketu upisao je 23 poena, osam skokova, pet asistencija i jednu blokadu! Bio je prevaga u ključnim trenucima i čovjek koji nije dozvolio da Cibona potone u situacijama kada se Cedevita vraća u susret, te čak nakratko preokretala rezultat.

Na kraju se dvoranom orilo "MVP, MVP" u čast čovjeka koji u svojim najzrelijim košarkaškim godinama igra najbolju košarku.

Kod Cibone se istaknuo i Filip Bundović sa 16 poena, dok su kod Cedevite najbolji bili Filip Krušlin s 15 ubačaja i Elgin Cook s 10.

Četvrta utakmica igra se u četvrtak također u Domu sportova, a eventualna peta u nedjelju u Draženovu Domu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider