Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bori se za život

Zanardi vraćen na intenzivnu njegu

Zanardi je 19. lipnja teško stradao u prometnoj nesreći u blizini Pienze u Toskani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Bivši talijanski vozač Formule 1 i višestruki paraolimpijski pobjednik 53-godišnji Alex Zanardi vraćen je na odjel intenzivne njege, tri dana nakon što je premješten u specijalistički centar za oporavak radi liječenja ozljeda glave.

Podsjećamo, Zanardi je 19. lipnja teško stradao u prometnoj nesreći u blizini Pienze u Toskani. Sudjelujući u paraolimpijskoj biciklističkoj utrci, Zanardi je 'izgubio kontrolu' nad svojim ručnim biciklom, prevrnuo se dva puta, a zatim se zabio u kamion.

S teškim ozljedama glave helikopterom je prevezen u bolnicu u Sienu gdje je tri puta operiran nakon čega je završio u induciranoj komi.

U utorak je premješten u poseban rehablitacijski centar u kojem je trebao nastaviti svoj put prema oporavku, međutim nakon što mu se stanje pogoršalo vraćen je u bolnicu na odjel intenzivne njege.

Zanardi je nastupao u formuli 1 od 1991. do 1994. i 1999. godine, ali nije imao zapaženijih rezultata. Godinu kasnije ostao je bez nogu u stravičnom sudaru u Champ Car utrci na stazi u Njemačkoj. Nakon nesreće bio je na rubu smrti zbog puno izgubljene krvi.

Nakon nesreće postao je paraolimpijac osvojivši po dvije zlatne medalje u parabiciklizmu u Londonu 2012. i Rio de Janeiru četiri godine kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider