Automoto
SPORTOVI
Automoto
Jako važno za budućnost

Paket mjera za spas, ali i povećanje konkurentnosti: Postignut dogovor u F1

Vodstvo Formule 1 ovim mjerama želi smanjiti troškove, a istovremeno i pomoći manjim momčadima da postanu konkurentnije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčadi Formule 1 prihvatile su paket mjera štednje koje bi trebale pomoći ovom sportu da preživi financijsku krizu izazvanu pandemijom bolesti Covid-19, objavio je u petak navečer britanski BBC.

Vodstva momčadi su glasale za prijedlog kojim će se gornja granica budžet za sljedeću sezonu smanjiti za 30 milijuna američkih dolara i biti postavljena na 145 milijuna USD.

Za 2022. taj bi iznos trebao biti smanjen na 140 milijuna USD, a u razdoblju od 2023. do 2025. momčadi će maksimalno moći potrošiti 135 milijuna USD.

Vodstvo Formule 1 ovim mjerama želi smanjiti troškove, a istovremeno i pomoći manjim momčadima da postanu konkurentnije.

Još mjesec i pol do nove sezone

Sve to trebalo bi doprinijeti neizvjesnosti na utrkama i u konačnici dovesti do povećanja interesa za F1, od čega bi (ako se to dogodi) mogli profitirati svi: momčadi, vozači, navijači...

Dodajmo kako je prema trenutnoj situaciji početak ove sezone Formule 1 zakazan za 5. srpnja kada bi se na stazi Red Bull Ring u Spielbergu trebala voziti Velika nagrada Austrije. Jasno, bez gledatelja koji bi se na tribine mogli, u najboljem slučaju, vratiti za nekoliko mjeseci...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider