Automoto
SPORTOVI
Automoto
Mišljenja podijeljena

Dokumentarac o Schumacheru neke je razočarao: "Ako ste mislili da ćete dobiti cijeli pogled, bit ćete razočarani''

Na Netflixu je jučer emitiran dugo očekivani dokumentarac o legendi Formule 1 Michaelu Schumacheru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam godina šutnje

Michael Schumacher u prosincu 2013. doživio je nesreću na skijanju zbog koje javnost već gotovo osam godina o njegovom životu i zdravstvenom stanju malo zna. 

Dokumentarni film "Schumacher" zaljubljenici u ovaj sport stoga su željno i nestrpljivo iščekivali. Međutim, mišljenja su podijeljena. 

Filmski kritičari nisu oduševljeni viđenim uz obrazloženje da je "dokumentarac snimljen uz dopuštenje obitelji u kojem kritika Schumachera nije bila dopuštena". 

"Film je napravljen za obožavatelje"

Sportski novinari The Telegrapha navode: "Svi koji su očekivali uistinu zaokružen pogled na Schumaherov lik, sa svim njegovim vrlinama i manama, ostat će razočarani", stoga će ovim filmom najviše biti oduševljeni njegovi obožavatelji budući da je u filmu prikazano samo ono najbolje u vezi legende Formule 1. 

Ipak, film pruža nostalgičan uvid u Schumacherov privatni život i najsjajnije trenutke u karijeri, ali bez uvida u događanja i snimke nastale nakon nesreće, shodno tome svi oni koji očekuju saznati kako njegov život izgleda sad i kakvog je zdravstvenog stanja, ostat će uskraćeni. 

Međutim, to ne treba čuditi. Njegova obitelj u startu se izjasnila da takve stvari želi zadržati privatnima kao što su činili i prethodnih godina.

Bezuvjetna podrška i ljubav obitelji

Njegova supruga Corinna na samom kraju filma kratko se osvrnula na njegovo trenutno zdravstveno stanje:

"Živimo zajedno u našem domu, provodimo terapije, činimo sve da Michael bude bolje i da osjeti solidarnost naše obitelji. Nedostaje mi onaj Michael svaki dan i ne samo meni, nedostaje djeci, obitelji, svome ocu, svima koji ga okružuju. Ali Michael je ovdje, drugačiji, ali je ovdje i to nam svima daje snage."

Schumacher je živuća ikona

Ovaj film veliča lik i djelo jednog od najboljih vozača Formule 1 u povijesti, a s obzirom na sva Schumacherova ostvarenja, pomalo subjektivan pristup koji su zauzeli redatelji, ne bi trebalo zamjeriti. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider