Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Automoto
Bit će spektakl

Debakl Hamiltona u kvalifikacijama koje je obilježio Schumacherov sudar, Perezu pole position

Poznate su startne pozicije za Veliku nagradu Saudijske Arabije, drugu utrku sezone Formule 1.

S prve pozicije u Veliku nagradu Saudijske Arabije, drugu utrku sezone Formule 1, startat će Sergio Perez kojemu je ovo prvi pole position u karijeri.

Meksikanac je sa svojim Red Bullom imao najbolje vrijeme u odlučujućoj rundi kvalifikacijskog treninga kojeg je obilježio stravičan sudar Micka Schumachera.

Perez je za samo 25 tisućinki sekunde nadmašio Charlesa Leclerca iz Ferrarija, treći će startati drugi Ferrarijev vozač Carlos Sainz Junior, dok je aktualni svjetski prvak i Perezov momčadski kolega Max Verstappen imao četvrto vrijeme kvalifikacija.

Potpuni debakl doživio je Lewis Hamilton. Osvajač sedam naslova svjetskog prvaka zapeo je već u prvoj rundi kvalifikacija i startat će tek sa 16. pozicije što je za njega ogromno razočaranje. Posljednji put je ispao u Q1 prije pet godina, na Velikoj nagradi Brazila 2017.

Esteban Ocon veliko iznenađenje

Sjajan posao napravio je Esteban Ocon koji je svoj Alpine dovukao do petog startnog mjesta, plasiravši se ispred Mercedesovog Georgea Russella.

TOP 10 startnu poziciju izborili su još i Fernando Alonso (Alpine), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Alpha Tauri) i Kevin Magnussen (Haas).

Velika nagrada Saudijske Arabije započinje u nedjelju u 19:00 po našem vremenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider