Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobro je, bodovi su tu

Kauboji pobjedom uz dosta muke otvorili kvalifikacije za Euro

Hrvatski rukometaši su u posljednjih 10-ak minuta slomili otpor vrlo žilavih gostiju...

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom kolu skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila je Švicarsku sa 31:28 i od starta zasjela na prvo mjesto, ispred Srbije i Belgije koje su remizirale.

U prepunoj osječkoj dvorani Gradski vrt, u utakmici koja je poslužila i kao zagrijavanje za Svjetsko rukometno prvenstvo 2019., Kauboji su uknjižili prva dva boda protiv Švicaraca koji su se pokazali kao vrlo žilava i nezgodna ekipa.

U prvom poluvremenu velike probleme hrvatskim rukometašima stvarao je švicarski organizator igre Andre Schmid, srednji vanjski Rhein-Neckar Lowena. Na odmor se otišlo s prednošću Švicarske od jednog pogotka (15:16) i to nakon što je Luka Cindrić sa zvukom sirene smanjio.

U nastavku je proradila obrana Kauboja, ali i dalje su Švicarci bili tu, na jednom do dva pogotka zaostatka.

Do prednosti od tri gola Hrvatska je stigla 10 minuta prije kraja kada je Domagoj Duvnjak pogodio prazan gol Švicaraca za 27:24. Pokušao je švicarski izbornik Michael Suter promijeniti tijek događaja time-outom u samom finišu, ali nije uspio - izabranici Line Červara su imali dovoljno snage i koncentracije za sačuvati teško stečenu prednost i upisati prvi trijumf na putu do Eura 2020.

U nedjelju u Belgiji

Luka Cindrić i Luka Stepančić sa po šest golova su bili najbolji među Kaubojima dok je Schmid predvodio goste sa sedam pogodaka.

U drugom kolu Hrvatska u nedjelju 28. listopada gostuje u Leuvenu kod Belgije s početkom u 15:45.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider