Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Malo se mučili pa proigrali

Hrvatska potpuno deklasirala Crnu Goru: Kauboji idu na Svjetsko prvenstvo!

Hrvatski rukometaši su se pobrinuli da uzvrat kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bude samo formalnost.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Crnu Goru s 32:19 u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojemu će u siječnju domaćini biti Danska i Njemačka. Ovako velikom razlikom Kauboji su praktički osigurali odlazak na svjetsku smotru jer za plasman im je dovoljan i poraz od 12 golova razlike u uzvratu koji se igra u četvrtak u Podgorici.

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede sa po šest pogodaka predvodili Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, pet golova postigao je Luka Cindrić, a četiri Igor Karačić. Vratar Marin Šego je sakupio deset obrana. U reprezentaciji Crne Gore najbolji strijelac bio je Nemanja Grbović sa četiri pogotka, a po tri su postigli Stefan Čavor i Miloš Božović.

Crnogorci su se držali do 19. minute i rezultata 8:8, a onda je proradila Hrvatska. Kad je Čavor smanjio prednost Hrvatske na 10:9, u sljedećih šest minuta serijom 5:0 izabranici Line Červara stvorili su prvu osjetnu prednost i na poluvrijeme otišli sa sedam golova viška (17:10).

U drugom poluvremenu se ništa nije promijenilo. Hrvatska je čvrstom obranom stvarala prilike za brze kontranapade koje su najčešće realizirali Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Naša je reprezentacija polako dizala prednost, a kad su jednom dostigli deset golova viška, više se ispod dvoznamenkaste razlike nisu spuštali.

Do najvećih +14 (32:18) naši su rukometaši stigli u 56. minuti, a utakmicu završili s 13 golova prednosti koje će ponijeti na uzvrat u Podgoricu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider